Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Στη Ν. Υόρκη η Nissan e.dams ολοκληρώνει την πρώτη της σεζόν στην Formula E

Η Nissan e.dams συνεχίζει να θέτει τον πήχη ψηλά, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίοι δύο αγώνες της 5ης σεζόν για το πρωτάθλημα τη ABB FIA Formula E, στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης.

Η Nissan, ο πρώτος Ιάπωνας κατασκευαστής που συμμετέχει στη Formula E, πηγαίνει στους τελευταίους αγώνες έχοντας στο ενεργητικό της πέντε pole position και τέσσερις διακρίσεις επί του βάθρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις πρόσφατες επιτυχίες της στη Βέρνη, το Βερολίνο και το Μονακό, η Nissan e.dams ανέβηκε στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.

Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν  βασικό πυλώνα του οράματος  Nissan Intelligent Mobility της εταιρείας.

«Η πρώτη μας σεζόν στη Formula E υπήρξε μια τεράστια δεξαμενή μάθησης», δήλωσε ο Michael Carcamo, διευθυντής του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. «Είχαμε την ικανότητα να φέρουμε στους αγώνες πολλά από την εμπειρία μας ως κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αλλά και να αποτελέσουν οι αγώνες για εμάς, ένα εργαστήριο υψηλών ταχυτήτων. Τα διδάγματα που πήραμε, ιδιαίτερα στη διαχείριση της ενέργειας, θα μας βοηθήσουν για να βελτιώσουμε τα επιβατικά αυτοκίνητά μας.»

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα έχει δύο ξεχωριστές κούρσες, με τα προκριματικά και τις Super Pole να είναι προγραμματισμένα για τους γύρους του Σαββάτου και της Κυριακής.

Σε συνδυασμό με το E-Prix της Νέας Υόρκης, η Nissan θα παρουσιάσει το CONVERGE, ένα διάλογο – πρόκληση για το μέλλον της τεχνολογίας, που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουλίου, στο Pioneer Works του Μπρούκλιν. Ηγετικές φυσιογνωμίες της  βιομηχανίας θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν πώς οι αυριανές προκλήσεις θα ενισχυθούν και θα «ηλεκτροδοτηθούν»,  μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας και της ρηξικέλευθης σχεδίασης.

Για τους φίλους του σπορ, αξίζει να σημειωθεί ότι η  ομάδα της Nissan e.dams είναι αρκετά δημοφιλής στην ψηφοφορία Fanboost. Οι οπαδοί της ομάδας μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς της να αποκτήσουν πρόσθετη ώθηση  ενέργειας κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα, κάνοντας tweet με τα hashtags #FANBOOST και #SebastienBuemi ή #OliverRowland, για τον κάθε οδηγό της ομάδας αντίστοιχα. Μπορούν επίσης να ψηφίσουν για τον αγαπημένο τους οδηγό στις διευθύνσεις nismo.com/fanboost/seb ή nismo.com/fanboost/oliver, αντίστοιχα.

Δελτίο Τύπου

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου