Αγώνες Διεθνείς αγώνες

Στο Indy 500 με την Arrow McLaren SP ο Fernando Alonso

Ο Fernando Alonso θα προσπαθήσει να συμμετάσχει για τρίτη φορά στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης, με την Arrow McLaren SP.

Ο Fernando Alonso συνεχίζει να παλεύει να κατακτήσει το Triple Crown: τη νίκη στο Μονακό, τη νίκη στις 24 ώρες του Λε Μαν, και τη νίκη στην Ινδιανάπολη.

Τα πρώτα δύο τρόπαια βρίσκονται ήδη υπό την κατοχή του. Αυτό που θα τον περάσει στο πάνθεον και θα τον καταστήσει μόλις τον δεύτερο οδηγό στην ιστορία που θα τα καταφέρει (μετά τον Graham Hill) είναι η πρωτιά στο Indy 500.

Το 2017, όταν και επιχείρησε για πρώτη φορά να κερδίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, εγκατέλειψε ενώ είχε ηγηθεί και μέχρι ενός σημείου του αγώνα. 

Το 2018 δε συμμετείχε καν, ενώ το 2019, δεν μπόρεσε να προκριθεί στην τελική 33άδα, σε μία τραγική για τον ίδιο και τη McLaren εμφάνιση.

Φέτος, η McLaren έχει δική της ομάδα στο IndyCar, την Arrow SP, με την οποία και θα αγωνιστεί κανονικά όλη τη χρονιά με οδηγούς τους Pato O'Ward και Oliver Askew.

Ο Alonso θα προστεθεί στο line-up για τα 500 μίλια, και δηλώνει ενθουσιασμένος για αυτό:

«Είμαι οδηγός αγώνων και το Indy 500 είναι ο σπουδαιότερος αγώνας στον κόσμο. Αγαπώ τον κόσμο που το κάνει όλο αυτό τόσο ξεχωριστό για εμάς τους οδηγούς, τόσο που με κάνει να θέλω να επιστρέψω. Τρέφω τον μέγιστο σεβασμό για αυτόν τον αγώνα και όποιον αγωνίζεται εδώ, και το μόνο που θέλω είναι να έρθω αντιμέτωπος μαζί τους και να βάλω τα δυνατά μου, όπως πάντα.»

Ο αγώνας θα γίνει στις 24 Μαΐου._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου