22 Οκτ 2017

Dirt Games Challenge - 3ος γύρος: Στη Χαλκίδα τα σπουδαία!

Συμπλήρωσε ένα χρόνο ζωής το Dirt Challenge κάτω από ιδανικές συνθήκες στην πίστα Moto Cross του δήμου της Χαλκίδας, λίγα χιλιόμετρα από τη φιλόξενη πόλη με έντονο και το τουριστικό στοιχείο. 

Οργάνωση από το πολύπειρο Σωματείο ΑΣΜΑ με την έγκριση της ΟΜΑΕ, με χορηγό της προσπάθειας τη Subaru Ελλάς. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν συνδυάστηκε το γεγονός με τη νέα επιχειρηματική πρόταση της εταιρείας Πλειάδες Motors που πλέον αντιπροσωπεύει στη χώρα μας και τα Kart Cross της Speedcar.

Συναγωνισμός με εκπλήξεις... και θέαμα!

Η διαφοροποίηση της διαδρομής στο τελευταίο κομμάτι πριν τον τερματισμό, οι εξαιρετικές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες, η αρμονική συνύπαρξη των Kart Cross με τα συμβατικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με τον πολύ καλό καιρό, ικανοποίησαν τους θεατές.

Ήταν περισσότεροι σε σχέση με την περσινή χρονιά-πρεμιέρα και ήταν οι αθλητές με τις «μηχανές» τους που τους αποζημίωσαν. Οι οργανωτές μάλιστα, νίκησαν τη σκόνη και προσέφεραν συνθήκες ιδανικές σε θεατές και αθλητές χωρίς να υποτιμούμε την προσπάθεια των κριτών σε όλη τη διαδρομή και όχι μόνο.

Σε σχέση με τον αναβαθμισμένο συναγωνισμό που εξασφαλίζει άλλωστε και το ποιοτικό θέαμα που απαιτείται, ήταν πολλά τα ερωτηματικά που απαντήθηκαν στο «δρόμο». Οι αστοχίες αρκετών ξεπεράστηκαν χάρη στον κανονισμό που επιτρέπει σε κάθε συμμετοχή να προσμετράει τις 3/4 προσπάθειες, οπότε ο καθένας δεν προσμετράει το χειρότερό του χρόνο.

«Μάχη» ανάμεσα στα περίπου σύγχρονα Mitsubishi "EVO" (νικητής ο Αριστοτέλης Μαγιάφης), όπως και πριν 12 μήνες δεν προέκυψε, με τα Kart Cross να έχουν το προβάδισμα σε χρόνους, αλλά να κερδίζουν και σε θέαμα κατά κοινή παραδοχή.

Την ώρα της αλήθειας…

Στην εσωτερική τους μάχη, είναι οι διαφορετικοί κινητήρες σε κυβισμό που καθορίζουν τις κλάσεις, αλλά και τα ντουμπλαρίσματα των οδηγών που αναβαθμίζουν το ενδιαφέρον.

Σημαντικό ότι τα αποτελέσματα κρίθηκαν στο τελευταίο, στο τέταρτο πέρασμα. Ενδιαφέρον για το θεατή, που έμεινε σε όλο τον αγώνα στις άτυπες, στις φυσικές κερκίδες, αλλά ζεστή, αγωνιστική ατμόσφαιρα και στα pits. Είναι οι οδηγοί που συμπεριφέρονται ως πραγματικοί αθλητές, ενώ οι μηχανικοί τους ξεπερνούν τον εαυτό τους αφού το σφικτό πρόγραμμα δεν αφήνει περιθώρια για ανάσες που προκύπτουν πλέον σε πολλές δραστηριότητες του mοtorsport.

Tο κλίμα είναι εξαιρετικό και το πως λειτουργεί η ομάδα των Dirt Games με τα 15 Cross Kart στην αφετηρία θυμίζει άλλες εποχές στο χώρο των Ράλλυ.

Με τη γλώσσα των αριθμών…

Στην ελεύθερη κατηγορία, με τον κωδικό «οpen», o Car Center, ο 30χρονος Νώντας Γ. Καρανικόλας, δεν αντιμετώπισε προβλήματα συναγωνισμού και ήταν ο ταχύτερος όλων όπως και στη Σπάρτη, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Autocross 4x4 με κινητήρα των 180 ίππων. Απαιτητικό «πρωτότυπο» και στην επίδοση αντικατοπτρίζεται περίφημα το ταλέντο του οδηγού και οι δυνατότητες του CAR Center στην εξέλιξη της «μηχανής», οίκος που συντονίζει με αστείρευτο κέφι ο πατέρας του Γιώργος. Ο μηχανικός των Πρωταθλητών που εξελίχθηκε και σε πολύ σοβαρό επιχειρηματία του χώρου.  

Νταμπλούχος...

Ο 37χρόνος Γιώργος Ζυμαρίδης με το Speed Car extreme των 750 κ.εκ., με κινητήρα από Suzuki GSX κέρδισε την κατηγορία του και μετά από 3 αγώνες προηγείται στη βαθμολογία. Πρόκειται για έναν από τους τρεις ιδρυτές του Dirt Game, θεσμός άμεσα συνδεδεμένος με τη φιλοσοφία που τον διακρίνει για το motorsport και έχει να κάνει με την ουσία και όχι με κύπελλα και βαθμούς. Η τελειότητα μέσα από ένα δικό του στιλ με μηδενικό ύφος και την αλληλεγγύη στη μέγιστη τιμή ώστε να καθιερωθεί ένας θεσμός που ταιριάζει γάντι στους Ελληνικούς αγώνες.

Σημειώνουμε την προσπάθεια του Mr. Adidas Μάνου Μηλιαράκη και την ατυχία του Βασίλη Παπαφιλίππου που δεν ολοκλήρωσε. Σε κάθε περίπτωση με την παρουσία του δίνει υπεραξία στο θεσμό.

Στην κατηγορία με κινητήρες των 650 κ.εκ, ο Γιώργος Ζυμαρίδης ήταν πάλι νικητής με το SR Kart Cross, αξιοποιώντας και τη στιγμή του Μr. Subaru και Speed Car, 42χρονου Γιάννη Χεκιμιάν. Ο «χορηγός» της εκδήλωσης προσαρμόστηκε άμεσα και αξιοποιώντας την εμπειρία του και τον τρόπο του στο χώμα, συναγωνίστηκε εξαιρετικούς συνδυασμούς.

Είναι σημαντικό για το θεσμό, αλλά και γενικότερα για τους ελληνικούς αγώνες, ότι ο "Χέκι", οδηγεί, επιχειρεί και επικοινωνεί. Πρώτα τη δραστηριότητά του και στη συνέχεια, τη συμμετοχή του που κοσμεί το χώρο όπου και αν εμπλέκεται.

Στο βάθρο ο Λάμπρος Αθανασούλας που έλαμψε με την παρουσία του εντός και εκτός κοκπιτ.

Ολοκληρώνοντας, ήταν μια ακόμα σοβαρή οργάνωση του ΑΣΜΑ που συντονίστηκε ιδανικά με τους «3xDirt» για το Dirt Games Challenge. Στελέχη όπως ο Δημήτρης Κατής και ο Νίκος Μάκρης ξεπέρασαν τον εαυτό τους κοπιάζοντας εθελοντικά και με το σωστό τρόπο. Δείγμα γραφής με μιμητές που σπανίζουν, σε ένα χώρο που προσφέρεται για την υγιή όσο και σπάνια πλέον παρουσία εθελοντών.

Στη διάρκεια του αγώνα, η επικοινωνία με το μικρόφωνο στο χέρι ήταν ευθύνη του εξαιρετικού στο ρόλο του, Κωνσταντίνου Ιαβέρη Jr. Μαρκουίζου, ενώ ήταν διπλή η παρουσία της CosmoteTV. O δημοσιογράφος, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος, οδήγησε ένα SpeedCar 2 στον αγώνα και είναι δική του ευθύνη η τηλεοπτική παρουσίαση με εξασφαλισμένο το ποιοτικό αποτέλεσμα.    

Περισσότερο Dirt Game, το Νοέμβριο στα Μέγαρα όπου και ο μεγάλος τελικός του θεσμού._Σ.Χ.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: