top icon
Eλληνικοί αγώνες

Κύπελλο Ράλλυ Χώματος: Ένας παραξηγημένος θεσμός

Το Κύπελλο Ράλλυ Χώματος, προσπάθησε να φέρει νέες συμμετοχές στους αγώνες, ωστόσο δεν κατάφερε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρολαυτά οι πρωταγωνιστές κατάφεραν να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στις ειδικές διαδρομές.

Μπορεί το Κύπελλο Ράλλυ Χώματος να μην πέτυχε τον αρχικό του στόχο, κατάφερε όμως να δώσει μια διαφορετικότητα από πλευράς αποτελεσμάτων και πρωταγωνιστών.

Κυπελλούχος Ράλλυ Χώματος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με Mitsubishi Lancer EVO IX, κερδίζοντας 3 από τους 5 αγώνες του θεσμού.

Τι έγινε όμως στο Κύπελλο Ράλλυ Χώματος της φετινή χρονιά;

Νέο ξεκίνημα…

Το Ράλλυ Φθιώτιδος αποτέλεσε τον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος. Αρκετοί από τους συμμετέχοντες η αλήθεια είναι ότι δε γνώριζαν τους κανονισμούς ελέω και της λιγοστής ενημέρωσης που υπήρχε σχετικά με τον θεσμό.

Στα του αγώνα, με το δεξί ξεκίνησαν τη χρονιά οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Ανδρέας Βίγκος με Mitsubishi Lancer EVO IX. Κατάφεραν με ταχύτητα και τη σταθερότητα τους να επικρατήσουν του ανταγωνισμού.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta Rally4, το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσαν οι Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης με Ford Escort RS 2000 MKII.

Επόμενος σταθμός η Κόρινθος…

Η ΑΛΑΚορινθίας διοργάνωσε το Ράλλυ Κορίνθου, το οποίο σε συνδυασμό με τις “Ακροπολικές” ε.δ. αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προπόνηση ενόψει του ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι κύπριοι Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer EVO X, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και επικράτησαν με άνεση. Πίσω τους βρέθηκε ακόμη ένα πλήρωμα από την Κύπρο οι Φοίβος Νικολάου-Σάββας Ζάκου με Mitsubishi Lancer EVO IX. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Πάνος Κωνσταντάκος-Δημήτρης Αμαξόπουλος με Mitsubishi Lancer EVO VII.

Νίκη εντός έδρας…

Το Κύπελλο Ράλλυ Χώματος συνέχισε το ταξίδι του στις ε.δ. πλησίον της Καλαμάτας. Το Ράλλυ Καλαμάτας διοργανώθηκε από την ΑΛΑΚ και συγκέντρωσε αρκετές τοπικές συμμετοχές κάτι που έδωσε τη διαφορετικότητα από πλευράς αποτελεσμάτων.

Νικητής ο τοπικός ήρωας, Στέλιος Λαϊνόπουλος με Subaru Impreza GT και με συνοδηγό τον Παναγιώτη Σπυρογιάννη. Το πλήρωμα κατάφερε με την εμπειρία του λόγω εντοπιότητας να επικρατήσει των Ανδρέα Καροτσιέρη-Ανδρέα Στεργίου με Mitsubishi Lancer EVO IX. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Νίκος Ντάβαρης-Μιχάλης Φράγκου με ακόμη ένα Mitsubishi Lancer EVO IX.

Καθοριστικό βήμα…

Επόμενος σταθμός το Φθινοπωρινό Ράλλυ. Το αθλητικό σωματείο ΑΣΜΑ, κατάφερε να διοργανώσει έναν αγώνα σε φημισμένες ε.δ. αυξάνοντας ταυτόχρονα το επίπεδο του συναγωνισμού.

Μετά από κάποια ατυχή αποτελέσματα το πλήρωμα των Παναγιώτη Ηλιόπουλου-Νίκου Ιντζόγλου, επέστρεψε στις επιτυχίες με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Όχι, μόνο κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα αλλά αύξησαν τη διαφορά τους στη βαθμολογία από τους διώκτες τους.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι πάντα μαχητικοί Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta Rally4. Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και για τους “Backo”-“Άρη Ιαβέρη” με Ford Fiesta R2, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Η ώρα της στέψης…

To Κύπελλο Ράλλυ Χώματος, ολοκλήρωσε το ταξίδι του με το Ολυμπιακό Ράλλυ. Το αθλητικό σωματείο ΑΟΛΑΠ, με μία ενδιαφέρουσα σχεδίαση στον αγώνα κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές συμμετοχές προς ώφελος και των θεατών που βρέθηκαν στις ε.δ. του Πύργου.

Νικητής κατακτώντας ταυτόχρονα το Κύπελλο Ράλλυ Χώματος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με Mitsubishi Lancer EVO IX, έχοντας ως συνοδηγό τον Νίκο Ιντζόγλου.

Στη δεύτερη θέση τόσο στον αγώνα όσο και στην τελική βαθμολογία βρέθηκαν οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta Rally4. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι σαφώς βελτιωμένοι “Backo”-“Άρης Ιαβέρης” με Ford Fiesta R2.

Ανάγκη προβολής και ενημέρωσης

Μπορεί η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να προσπάθησε με τον θεσμό του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος να βοηθήσει ώστε να έχουμε περισσότερες συμμετοχές στους αγώνες, ωστόσο ουσιαστικά κατάφερε να προκαλέσει μεγαλύτερη σύγχηση. Παρολαυατά ευελπιστούμε το 2022, ο θεσμός να αποκτήσει καλύτερη ενημέρωση και προβολή._ Γ. Τ.

Βαθμολογία:

Παναγιώτης Ηλιόπουλος: 90 βαθμούς

Νώντας Καρανικόλας: 76 βαθμούς

Γιάννης Μποζιονέλος: 53 βαθμούς

Backo”: 46 βαθμούς

Νίκος Ντάβαρης: 41 βαθμούς

Διονύσης Σπανός: 35 βαθμούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αρχείο 4Τροχοί/ΘάνοςΗλιόπουλος, Rallypixels/ΝίκοςΚατίκης, GRALLY, IDPapas

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ