top icon
Αγώνες

Πορτρέτα αγωνιζομένων – Πέτρος Παντελή: Φαβορί, από αουτσάιντερ

Από την Κύπρο μας οι νικητές του Ολυμπιακού Ράλλυ, Παντελή-Λάος. Με συνέπεια και με το σεμνό στυλ του αθλητή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο Πέτρος Παντελή. Να γνωριστούμε.

Κείμενο: Μιχάλης Κωστέας
Απόδοση: Σ.Χ.
Φωτογραφίες: Αρχείο, Θάνος Ηλιόπουλος

Πέτρος Παντελή, 44χρονος πρωταθλητής, ένας ώριμος «κουμπάρος» μας με αγωνιστική εμπειρία που ξεπερνάει τα είκοσι χρόνια. Όπως και ο νεότερος αδελφός του, Χρυσόστομος, γνωστός ως «ο 208», συμμετέχουν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα απολαμβάνοντας το περιβάλλον και το συναγωνισμό με τους Έλληνες συναθλητές τους. Προκύπτει αλληλοσεβασμός εδώ, και οφείλεις να επικοινωνήσεις το μέγεθός τους, με κοινό παρονομαστή το «Σεμνοί». Ό,τι χαρακτηρίζει τον rallyman που σέβεται αυτή την κοινότητα με τα έντονα συναισθηματικά στοιχεία.

Panteli

Από την Κύπρο προέρχονται φίλοι μας-νικητές όπως ο professor Κύπρος Κυπριανού, και άλλοι σεμνοί, πραγματικοί αθλητές την πιο σύγχρονη εποχή, όπως ο Ανδρέας Τσουλόφτας και σήμερα ο Σίμος Γαλαταριώτης, winner στο περίφημο Cyprus Rally.

Ατού του Πέτρου Παντελή η συμπεριφορά του, με γεγονός ότι δεν τον κυνηγούν φαντάσματα και δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη ικανότητά του στις ε.δ. –σε έκρηξη στο χώμα θυμίζει Αντώνη Ιερόπουλο, όπως και στο πώς κατεβάζει χρόνους-, αλλά και με στοιχεία του Πάμπου Τιμοθέου σε σχέση με το αποτέλεσμα. Η διαφορά στο αποτέλεσμα προκύπτει από την αγωνιστική του σκέψη, που συνδυάζεται περίφημα με τη σοφία του Πάμπου Λάου. (Σ.Χ.: Κακά τα ψέματα, το πώς λειτουργούν θυμίζει τον αείμνηστο Βαχάν Τερζιάν με τον Γιαννάκη Θεοφάνους. Για πάντα στην καρδιά μου, πραγματικοί συναθλητές μου.)

Panteli

Ο Πέτρος ξεκίνησε το 2000 με Lada Samara και στη συνέχεια οδήγησε Starlet και Yaris. Καθιερώθηκε με EVO X, οπότε και τον γνωρίσαμε με τον Βασίλη Κούγια, σήμερα δίπλα στον «μικρό», στον Χρυσόστομο, στο Ράλλυ Κρήτης το 2014. Με την ευκαιρία, ευχαριστούμε τον e-WRC Results-Tόλη Παλάτο για την πληροφόρηση. Πιστός στο EVO, ο Πέτρος συχνά στο Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά τον ζήσαμε με DS3-R5 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Με συνεπή μάλιστα παρουσία και αξιοπρεπείς επιδόσεις, με γεγονός πως το αμφιλεγόμενο αυτοκίνητο αμφισβητήθηκε, ο Παντελή ποτέ.

Panteli

Το 2024…

… συνεχίζει στα γαλλικά, πωλείται το DS, και να το το RS. Η απόλυτη αξιοποίηση της νέας κατηγορίας Rally3, και εδώ προκύπτει ευρύτερη ευφυΐα, πέρα από την αποδεδειγμένη αγωνιστική. Αδιαφορία, για παράδειγμα, για ένα Skoda προηγούμενης γενιάς, ή κάποιο Polo ή C5, και πάμε Rally3, και μάλιστα με Clio. H σοφία στη μέγιστη τιμή και επικοινωνιακά, και πρόκειται για φουλ του άσου στα γαλλικά με Χαλκιά, Χατζημάρκο και Βιγκόπουλο. Συνδυασμός του ονείρου και, κ. Θεοχαράκη, αυτοί είναι οι σωματοφύλακες, με Ντ’ Αρτανιάν τον Θέμη. Με τις «Κλειώ»-πανάκριβη κινητή διαφήμιση που οργώνουν τη χώρα, μέσα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Απέναντι στην αρμάδα των Fiesta με τη σταθερή αξία. Κατηγορία-ανάσα για το πρωτάθλημα, που θα επιτρέψει στον Έλληνα οδηγό αγώνων να δηλώσει παρών στο ΡΑ με τον σωστό τρόπο που του ταιριάζει.

Τα αποτελέσματα γνωστά και, μαζί με τους Παντελή-Λάο, απόλυτα ικανοποιημένοι και οι χορηγοί τους. Σημειώστε: Psaltis Auto Parts, Mannol oil, Costas Petrou Motors, Anco catering equipment Ltd, M22 Enterprises, αντιπρόσωποι της OMP Racing, Bell Helmets, Zeronoise ΕΤSracing fuels, Alpinestars.

Panteli

Στη Λευκωσία

Πρέπει να ψάξεις όμως για να τον βρεις τον Π.Π. στη φάρμα τους με τις αγελάδες. Όλη την ήμερα την «οργώνει». Αντίστοιχα, σπάνια θα τον δεις με σακάκι στην οικογενειακή επιχείρηση πώλησης αυτοκινήτων. Σε κάθε περίπτωση, αν τον συναντήσεις στην Ελλάδα και εκπλαγείς που χρησιμοποιεί ένα αθώο Suzuki Vitara για δοκιμές, μη διστάσεις να τον χαιρετήσεις. Ο Πέτρος είναι.

Οι Πέτρος Παντελή-Πάμπος Λάος θα είναι μεθαύριο εδώ για το Ράλλυ Κορίνθου, έργο με σκηνοθέτη τον Γιώργη Σωτηρόπουλο, και μεθαύριο στο Ράλλυ Ακρόπολις. Τους γνωρίζαμε ως gentlemen από την άλλη μας πατρίδα. Τους μάθαμε για τα καλά ως πυροβολάρχες, με comeback του ονείρου σε ταινία για πολλά Όσκαρ στο χώρο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ο χώρος μας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ξαναζεί, και οφείλουμε κι εμείς της επικοινωνίας και οι οργανωτές και οι πλοηγοί και οι κριτές ανασυγκρότηση. Το χρωστάμε στον Αυγενάκη και στον Μιχελακάκη και το οφείλουμε στην Ψαρράκου, στα Σωματεία και στους Συνδέσμους των οδηγών, όλοι μας καταδικασμένοι να ακολουθήσουμε το κρεσέντο των τύπων με τα Rally3. Συμφωνούμε: «Nothing is impossible»._ Σ. Χ.

Panteli

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Panteli
  • Panteli
  • Panteli
  • Panteli
  • Panteli
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ