Αγώνες Formula 1

F1: Το επετειακό livery της Ferrari για τα 1000 Grand Prix

Η Ferrari παρουσίασε το επετειακό livery με το οποίο θα αγωνιστεί στο Grand Prix της Τοσκανής, το 1000ο της ιστορίας της.

Η Ferrari γιορτάζει τα 1000 της Grand Prix στη Formula 1, και μάλιστα στο φύσει σπίτι της, στο Mugello, που αποτελεί και ιδιοκτησία της.

Για αυτήν την περίσταση, αποφάσισε να τρέξει με το έντονο, σκούρο κόκκινο της Βουργουνδίας, το χρώμα με το οποίο έτρεξε και το 1950, στην πρώτη της σεζόν στο σπορ, με την 125.

Ferrari - F1

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας και γιος του Enzo Ferrari, Piero, δήλωσε σχετικά:

"Το 1000ο Grand Prix της Scuderia Ferrari είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, επομένως έπρεπε να εορταστεί με ιδιαίτερο τρόπο. Γι' αυτό αποφασίσαμε να τρέξουμε με ένα μοναδικό livery στα αυτοκίνητα γι' αυτό το GP, με την SF1000 να πηγαίνει στο Mugello στο χρώμα της Βουργουνδίας που πρωτοεμφανίστηκε στις 125 S, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που φέρει το όνομα Ferrari. Ακόμη και η όψη των αριθμών των αγώνων στα αυτοκίνητα του Charles και του Sebastian θα αντικατοπτρίζει την παράδοση του παρελθόντος, δίνοντας την εντύπωση ότι ζωγραφίστηκαν με το χέρι στο αμάξωμα, ενώ οι φόρμες των οδηγών θα ταιριάζουν επίσης με το χρώμα του αυτοκινήτου. Αποτελεί φόρο τιμής στην καταγωγή μας: στο σημείο εκκίνησής μας για την καταπληκτική ιστορία της Ferrari. Η Ferrari είναι μοναδική στον κόσμο, καθώς η εταιρεία έχει την ψυχή ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων και μιας ομάδας αγώνων, μια αδιαχώριστη σύνδεση που δεν αμφισβητείται ποτέ. Μόλις πριν λίγους μήνες, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο χιλιοστός αγώνας μας θα μπορούσε να λάβει χώρα στη δική μας πίστα στο Mugello. Χαίρομαι που στο επίσημο όνομα του Grand Prix, η Formula 1 επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στη Ferrari, τη μοναδική ομάδα που ήταν πάντα παρούσα στα εβδομήντα χρόνια ιστορία του αθλήματος".

Μάλιστα, σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, μία ακόμα ομάδα θα έχει ειδικό livery για τον συγκεκριμένο αγώνα, χωρίς να την κατονομάζει._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου