Αγώνες Formula 1

F1: Κι επίσημα στη Ferrari ο Carlos Sainz

Είναι πλέον κι επίσημο: ο Carlos Sainz θα γίνει κάτοικος Μαρανέλο από το 2021, δημιουργώντας ένα άκρως νεανικό δίδυμο με τον Charles Leclerc.

Η φημολογία για την έλευσή του στη Ferrari προέκυψε προ εβδομάδων, και με την προσεχή αποχώρηση του Sebastian Vettel από την ομάδα, τα ιταλικά Μέσα θεωρούσαν δεδομένο ότι η μεταγραφή αυτή θα πραγματοποιηθεί.

Άμεσα, λοιπόν, η Scuderia ανακοίνωσε ότι ο Ισπανός θα αντικαταστήσει τον 4κις παγκόσμιο πρωταθλητή, όντας στο πλευρό του Charles Leclerc αρχής γενομένης από το 2021.

Ο γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή στα ράλλι, Carlos Sainz, έχει ήδη 100 συμμετοχές στη Formula 1, καθώς κι ένα βάθρο στο ενεργητικό, στο Grand Prix Βραζιλίας της περασμένης χρονιάς.

Μαζί με τον Leclerc θα αποτελέσουν ένα από τα νεότερα οδηγικά δίδυμα του grid, αφού ο ίδιος είναι 25 ετών, ενώ ο νέος του teammate έχει φτάσει τα 22 έτη.

Γενναίο ‘reset’ για τη Ferrari, που κοιτάζει το μέλλον με σαφές νο.1 τον Μονεγάσκο – έναν ρόλο που θα έπαιρνε ακόμα κι αν έμενε στην ομάδα ο Vettel.

Ο Ισπανός δήλωσε σχετικά:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα οδηγήσω για την Scuderia Ferrari το 2021 και είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον μου με την ομάδα. Έχω ακόμα ένα σημαντικό χρόνο μπροστά μου με την McLaren και πραγματικά ανυπομονώ να επιστρέψω μαζί τους αυτή τη σεζόν."._Δ.Μ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου