Αγώνες Formula 1

F1: Mercedes και Hamilton εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης

Τόσο η Mercedes διά στόματος Toto Wolff, όσο κι ο Lewis Hamilton, μίλησαν για το πώς σκέφτονται το μέλλον τους στην F1, αφήνοντας πολύ ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης -για διαφορετικούς λόγους.

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει η Liberty Media σε σημαντικούς τομείς του σπορ, όπως είναι τα οικονομικά και η διανομή των τηλεοπτικών κερδών στις ομάδες, έχουν φέρει έντονες αντιδράσεις, πρώτα από τη Ferrari και τώρα από τη Mercedes. Μάλιστα, οι Ιταλοί έφτασαν ως το σημείο να απειλήσουν με αποώρηση, καταφεύγοντας σε μία προσφιλή τακτική τους διαχρονικά, όταν κάτι αντιβαίνει στα συμφέροντά τους.

Τώρα όμως παρόμοιες δηλώσεις έκανε κι ο επικεφαλής των Γερμανών, καθώς, μιλώντας στη γερμανική Kronen Zeitung, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις κινήσεις των Αμερικανών ιδιοκτητών:

«Το να κάνεις πράγματα όπως το να προσκαλείς τον Michael Buffer στο Austin δε βοηθά κάπου το σπορ. Δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο όραμα. Κανείς δεν ξέρει πού οδεύουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη έχουν πέσει σημαντικά».

Μάλιστα, μίλησε και για τις απειλές Marchionne, που όμως -κατά τον ίδιο- θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, καθώς κι η Mercedes θα μπορούσε να ακολουθήσει:

«Αυτό το σενάριο [σ.σ. αποχώρησης] υφίσταται. Όπως και για τη Ferrari. Ό,τι λέει ο Marchionne πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν. Η F1 πρέπει να παραμείνει το απόγειο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του ανταγωνισμού, και, αν καταστρέψεις αυτό το στοιχείο με στάνταρ ρυθμίσεις ή με κινήσεις που τιμωρούν τους καλύτερους και βοηθούν τις αδύναμους, πιστεύω πως αυτό δεν ταιριάζει στο DNA μας».

Και προσέθεσε:

«Αν δεν δούμε τι σημαίνει Formula 1, τότε θα πρέπει να κάνουμε στους εαυτούς μας μία δύσκολη ερώτηση: όχι αν, αλλά πού θέλουμε να βρισκόμαστε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό;».

Σε δίλημμα ο Hamilton

Παρά την κατάκτηση του 4ου παγκόσμιου τίτλου του, ο Lewis Hamilton βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη απόφαση: πότε θα πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, πόσο σύντομα θα έρθει αυτό.

Ο Βρετανός έχει ακόμα συμβόλαιο με τη Mercedes ως το τέλος του 2018, αν και δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου κάνουν λόγο για τριετή επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, αρχής γεγονομένης από το 2019.

Ο ίδιος όμως παραδέχτηκε πως χάνει στιγμές από τη ζωή του όσο αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο:

«Είναι όπως ο καιρός. Προσπαθείς να βρεις την ισορροπία. Έχω ακόμα έναν χρόνο με την ομάδα και θέλω να συνεχίσω. Αλλά, είμαι σε αυτό το σημείο που υπάρχει αυτή η ερώτηση. Δεν μπορείς να επιστρέψεις στην F1. Ό,τι και να γίνει, θα σου λείψει. Αν είναι του χρόνου, αν είναι σε πέντε χρόνια από τώρα, θα σου λείψει μόλις σταματήσεις. Λένε ότι μένεις όσο πιο πολύ μπορείς - δεν είμαι απολύτα σίγουρος για αυτό, αλλά υπάρχει πολύ ζωή πέρα από αυτό. Υπάρχουν πράγματα που μου έχουν λείψει στην ζωή μου».

Και συνέχισε, λέγοντας:

«Μιλούσα με τον καλύτερό μου φίλο για τα πράγματα που ζηλεύω ή ανυπομονώ να κάνω, όπως το να μένω σε ένα μέρος, να έχω μία ρουτίνα, να κάνω gaming nights με τους φίλους μου, η οικογένεια μου.Κάθε χρόνο που μένω στην F1, καθυστερώ αυτά τα πράγματα. Αλλά από τα 40 και μετά υπάρχει πολύ χρόνος για αυτά»._Δ.Μ.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου