Αγώνες Formula 1

F1: Ο Fernando Alonso για την επιστροφή του στο cockpit της Renault

Ο Fernando Alonso αναφέρθηκε στη filming day με τη Renault RS20, τονίζοντας ότι το μονοθέσιο τον δυσκόλεψε στην πρώτη του επαφή με την F1 μετά από δύο χρόνια.

Κατά τη χθεσινή μέρα (Τρίτη 13/10), ο Fernando Alonso έκανε 100 χιλιόμετρα με το φετινό μονοθέσιο της Renault στην πίστα της Βαρκελώνης, ενόψει της επικείμενης επιστροφής του στην ομάδα το 2021.

Μιλώντας στο πλαίσιο βίντεο συνέντευξης για την ομάδα, ο Ισπανός 2 φορές πρωταθλητής αναφέρθηκε σε αυτήν του την πρώτη επαφή με την ταχύτητα της F1 μετά το 2018:

«Ήταν μία πολύ καλή μέρα στη Βαρκελώνη. Κάναμε μόνο 100 χιλιόμετρα, αλλά για μένα ήταν πολύ ιδιαίτερο το γεγονός ότι επέστρεψα σε μονοθέσιο F1 και σε αυτήν την ομάδα.

«Η αίσθηση που είχα ήταν καλή. Πιστεύω πως το μονοθέσιο ήταν πολύ καλύτερο από μένα, γιατί δεν μπορώ να πάρω το μέγιστο απ’ αυτό.

«Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις στα επίπεδα ταχύτητας που έχει η F1. Βελτιωνόμουν γύρο με τον γύρο, και προσπαθούσα να δώσω το feedback στους μηχανικούς.»

Για τη δυναμική του μονοθέσιου, μία εξέλιξη του οποίου αναμένεται να οδηγήσει το 2021, μίλησε με ενθαρρυντικά λόγια:

«Πιστεύω πως το μονοθέσιο έχει potential, κι αυτό είναι κάτι που βλέπουμε σε κάθε αγώνα. Αλλά και πάλι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όπως γνωρίζουμε ήδη, και θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε βραχυπρόθεσμα.»

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου