Αγώνες Formula 1

F1: Ο Lewis Hamilton ξεπέρασε τον Michael Schumacher στους πιο καλοπληρωμένους οδηγούς

Ο Lewis Hamilton είναι πλέον ο πιο καλοπληρωμένος οδηγός στην ιστορία της F1, προσπερνώντας στη σχετική λίστα τον Michael Schumacher.

Είναι γνωστό πως οι οδηγοί της Formula 1 είναι μερικοί από τους υψηλά αμειβόμενους αθλητές του πλανήτη (κάτι που αναλύθηκε και τον περασμένο χρόνο). Αυτή η γενιά, όμως, είναι και η πιο καλοπληρωμένη από κάθε άλλη στην ιστορία του σπορ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ο Lewis Hamilton είναι από φέτος ο οδηγός με τις υψηλότερες απολαβές από την F1, ξεπερνώντας τον Michael Schumacher, που στην εποχή της δική τους κυριαρχίας αμειβόταν με 38 εκ. δολάρια.

Ακόμα κι αυτό το ποσό μοιάζει μικρό μπροστά στα 50 εκ. δολάρια που λαμβάνει ο Hamilton από τη Mercedes στο τωρινό του συμβόλαιο, φτάνοντας συνολικά στην καριέρα του (2007-2019) τα 489 εκ. δολάρια.

Όχι πολυ πίσω, στην 3η θέση, βρίσκεται ο Fernando Alonso με 458 εκ. δολάρια απολαβών, ενώ ο νυν οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel, είναι στα 358 εκ. δολάρια, μπροστά από τον τελευταίο πρωταθλητή της Scuderia, Kimi Raikkonen._Δ.Μ.

Αναλυτικά η λίστα:

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου