06 Δεκ 2017

F1: Παραμένει το όριο των τριών κινητήρων το 2018, σύμφωνα με τον Todt

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ξεκαθάρισε πως ο περιορισμός των τριών μονάδων ισχύος για το 2018 δεν θα αλλάξει, παρά τα έντονα παράπονα.

Δριμεία είναι η κριτική προς την FIA που έχει θεσπίσει όριο τριών PUγια το 2018, καθώς ήδη με τις 4 (όπως ίσχυε μέχρι και φέτος) οι ποινές για αλλαγή μερών ήταν αρκετά συχνές, ειδικά για τις ομάδες με κινητήρες Renault και Honda.

Παρόλα αυτά, όσες και αν είναι οι εκκλήσεις για αλλαγή αυτού του κανονισμού ενόψει της νέας σεζόν, ειδικά από τη μεριά της Red Bull, τίποτα δεν μπορεί να μεταστραφεί, καθώς δεν είναι όλες οι ομάδες σύμφωνες με την επαναφορά του ορίου των τεσσάρων κινητήρων, με τη Ferrari κυρίως να ασκεί βέτο σε κάτι τέτοιο.

Αυτό εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας:

«Είναι κάτι που είχε αποφασιστεί. Κάποιοι ακόμα σκέφτονται γιατί να μην έχουμε ένα κινητήρα για όλο το πρωτάθλημα. Δεν είναι κάτι νέο. Αποφασίστηκε χρόνια πριν για το 2018. Γίνανε συναντήσεις με τις ομάδες και, για να γυρίσουμε στους 4 κινητήρες, έτσι όπως είναι οι κανονισμοί θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι 100%. Και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Επομένως, παραμένουμε στους τρεις κινητήρες».

Μάλιστα, ο Todt αποκάλυψε πως η εν λόγω απόφαση λήφθηκε ώστε να μειωθούν τα έξοδα για τις μικρές ομάδες, οι οποίες δεν θα είναι αναγκασμένες να αγοράζουν τόσους πολλούς κινητήρες μέσα στη σεζόν:

«Δεν πιστεύω πως είναι εύκολο να βρεθεί η σωστή λύση. Αν δεν κάνουμε τίποτα – θα είναι πιο κοστοβόρο να αγοράσει κανείς κινητήρες. Δεν είναι πρόβλημα για τη FIA να αποφασίσει να μην υπάρχει όριο στους κινητήρες, αλλά θα είναι πρόβλημα για τους αγωνιζόμενους. Επομένως, αυτό θα μεταφραστεί σε ποινές»._Δ.Μ.

Ετικέτες: