20 Ιουν 2018

Στο πρόγραμμα της F1 το Σπα ως το 2021

Το Grand Prix του Βελγίου θα παραμείνει στο πρόγραμμα του Π.Π. της Formula 1 για ακόμα τρία χρόνια, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Spa

Με το συμβόλαιο μεταξύ της F1 και της οργάνωσης του Βελγικού GP να λήγει φέτος, οι δύο πλευρές έσπευσαν να το ανανεώσουν, ώστε να συνεχίσει η θρυλική πίστα του Σπα να αποτελεί μέρος του πρωταθλήματος ως το 2021.

Η επικεφαλής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της F1, Chloe Targett-Adams, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ήρθαμε σε συμφωνία με το Βελγικό Grand Prix, ώστε να μείνει στο πρόγραμμα για ακόμα τρία χρόνια. Η Formula 1 γεννήθηκε στην Ευρώπη και το σπορ έχει ανάγκη να διατηρήσει τις ρίζες του, ενώ παράλληλα θα εκτείνεται σε όλον τον πλανήτη, και το Σπα-Φρανκοσάμπ είναι μέρος της ιστορίας του.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η συμφωνία είναι καλύτερη από την προηγούμενη, τόσο για την F1, όσο και για το Σπα, ώστε οι θεατές που θα παρακολουθήσουν από κοντά αυτόν τον αγώνα να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία.»

Από τη μεριά του, ο Pierre Yves-Jeholet, Υπουργός Οικονομικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Βαλλωνίας, τόνισε τα οφέλη αυτής της συμφωνίας:

«Αυτή είναι μία καλή συμφωνία που διασφαλίζει το μέλλον ενός σημαντικού eventγια την περιοχή μας, βάζοντάς μας στον παγκόσμιο χάρτη. Τα οικονομικά οφέλη για την περιφέρεια και τη χώρα εν γένει είναι σημαντικά: το 2017 είχαμε κέρδος 315% από την επένδυσή μας και οι πωλήσεις των εισιτηρίων ανέβηκαν κατά 7,5%»._Δ.Μ.

Ετικέτες: