top icon
Αγώνες

Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο, εκκίνηση από Αθήνα: Συνέντευξη Τύπου

Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου δόθηκε η η επίσημη Συνέντευξη Τύπου για την εκκίνηση από την Αθήνα 24 αυτοκινήτων από τα συνολικά 330 που θα λάβουν μέρος στο Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 2019.

Οι εκκινήσεις από διαφορετικές πόλεις για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπως και για άλλους σημαντικούς αγώνες της εποχής, ήταν κάτι σύνηθες τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Η πρώτη εκκίνηση από την ελληνική πρωτεύουσα για τον μεγάλο αγώνα των Μονεγάσκων έλαβε χώρα το 1927, ενώ η τελευταία το 1975. Αυτή την εποχή έρχεται να αναβιώσει το ιδιαίτερο γεγονός, που είναι προγραμματισμένο για τις 30 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι. Η περισυνή επιτυχία των Μουστάκα-Δελαπόρτα έπαιξε θετικό ρόλο στην αποδοχή του αιτήματος από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων στη Λέσχη Αυτοκινήτου του Μονακό να γίνει η Αθήνα μία από τις έξι πόλεις που θα φιλοξενούσαν εκκινήσεις του Ιστορικού Μόντε Κάρλο του 2019. Παράλληλα, είναι και μια αναγνώριση των προσπαθειών των ελληνικών συλλόγων αυτοκινήτου και των ιδιοκτητών τους στον ευαίσθητο τομέα του ιστορικού αυτοκινήτου.

Τη συνέντευξη χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ενώ στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΙΣΑ κ. Μιχάλης Μουζάκης παρουσίασε αναλυτικά τα 24 πληρώματα και τα αυτοκίνητά τους που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, από τα οποία τα 11 είναι ελληνικά. Όπως μας είπε, τον αιφνιδίασε η ανταπόκριση τόσο των Ελλήνων, όσων και των ξένων που οπωσδήποτε θέλουν να ζήσουν μια εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο. Κατόπιν ο αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑ Γιώργος Δελαπόρτας, η συνδρομή του οποίου ήταν πολύ σημαντική στην θετική εξέλιξη του όλου εγχειρήματος, παρουσίασε τις διαδρομές και τους χάρτες του 22ου Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο με τη βοήθεια του Σπύρου Μουστάκα. Οι δυό τους, που είναι το πλήρωμα που κέρδισε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη το 2018 με το VW Golf GTI, ανέλυσαν τις δυσκολίες των διαδρομών και ανέφεραν πως θα διανύσουν συνολικά 3.000 χιλιόμετρα. Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσων του ΣΙΣΑ κ. Βύρων Ρηγινός.

Για το 22ο Rallye Monte-Carlo Historique, από την Αθήνα θα εκκινήσουν 24 συμμετοχές επί συνόλου 321 και συγκεκριμένα 11 Ελληνικές, 10 Γαλλικές, 1 από Τσεχία, 1 από Δανία ενώ θα υπάρχει και 1 μικτή από Μεγάλη Βρετανία & Μάλτα. Η οργανωτική ομάδα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων, έχει αναλάβει τη φιλοξενία των ξένων πληρωμάτων και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στα πλαίσια της Εκκίνησης. Μεταξύ άλλων θα οργανωθεί άγημα τιμητικής συνοδείας επιλεγμένων ιστορικών οχημάτων από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έθεσε την εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Πρώτου Δήμου της Χώρας, ενώ ο ίδιος θα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία του. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην εκκίνηση με την παρουσία της και τη μουσική της. Η ΕΚΟ ανέλαβε εξ ολοκλήρου την χορηγία της εκκίνησης από την Αθήνα, η ΑΝΕΚ-Superfast Ferries ανέλαβε τον ρόλο του Επίσημου Μεταφορέα μετακίνησης των Ιστορικών Οχημάτων, πληρωμάτων και Ομάδων Τεχνικής Υποστήριξης από την Πάτρα προς Ανκόνα και την επιστροφή τους. Για να αντιμετωπίσει ένα μέρος των εξόδων (σκεφτείτε ότι μόνο το παράβολο συμμετοχής του συγκεκριμένου αγώνα regularity είναι 5.000 ευρώ, ενώ κινητοποιούνται ως υποστήριξη περίπου 70 άνθρωποι και 40 αυτοκίνητα) ο ΣΙΣΑ διαθέτει για όποιον το θελήσει δύο τύπους VIP εισητηρίων στην τιμή των 80 και των 200 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να ξεναγηθείς μαζί με τα ξένα πληρώματα στην Αθήνα, να πας στο γεύμα που παραθέτει η Γαλλική Πρεσβεία και να είσαι σε διακεκριμένη θέση στην εκκίνηση. Στη δεύτερη μπορείς επιπροσθέτως να πάρεις μαζί σου στην εκκίνηση το ιστορικού χαρακτήρα αυτοκίνητό σου, αλλά και να συνοδεύσεις τιμητικά με αυτό τα πληρώματα στην πορεία τους για το λιμάνι της Πάτρας. Φυσικά, για όλους εμάς τους απλούς θεατές, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι πιστοποιήσεις και ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιανουαρίου στο Acropol Parking του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Μετά την άφιξη στην Πάτρα, τα αυτοκίνητα θα αποβιβαστούν στην Αγκόνα στις 31 Ιανουαρίου τις πρώτες απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Μιλάνο και μετά θα πάνε στο πριγκιπάτο. Το 22ο Rallye Monte-Carlo Historique ολοκληρώνεται στις 6 Φεβρουαρίου. Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε μαζί μας τις προσπάθειες των ελληνικών πληρωμάτων, αλλά και την εξέλιξη του διασημότερου αγώνα regularity στον κόσμο.

Ο 37χρονος αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑ Γιώργος Δελαπόρτας, που επαγγελματικά ασχολείται με τα ναυτιλιακά και μαζί με τον Σπύρο Μουστάκα μας έφεραν πέρισυ τη μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία σε ιστορικό αγώνα σε διεθνές επίπεδο, είναι όπως ειπώθηκε και στη συνέντευξη τύπου ο άνθρωπος που είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην θετική αποδοχή της Αθήνας ως εκκίνησης του Ιστορικού Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Όπως μας είπε, το γεγονός αυτό μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στην ελληνική σκηνή του ιστορικού αυτοκινήτου και για εκείνον αυτό είναι το ισχυρότερο κίνητρο, αλλά και το ζητούμενο. Στο χώρο του ιστορικού αυτοκινήτου βρέθηκε το 2010 σχεδόν τυχαία και από τότε τον υπηρετεί σε καθημερινή βάση με ιδιαίτερη αγάπη.

Μας ανέφερε επίσης πως η Λέσχη Αυτοκινήτου του Μονακό, που είχε 700 αιτήματα συμμετοχής πληρωμάτων από τα οποία επέλεξε τα 330, δεν προσφέρει κάποια βοήθεια σε συλλογικό επίπεδο. Ωστόσο, παρά το υψηλό κόστος, μια τέτοια εμπειρία παραμένει αξέχαστη και όποιος φίλος του αυτοκινήτου μπορεί, αξίζει να τη ζήσει. Τέλος, μας είπε πως δεν περίμενε ποτέ ότι θα χρειάζονταν πυρετώδεις προετοιμασίες δύο και πλέον μηνών για μια εκδήλωση που κάτω από τον Ιερό Βράχο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τη μία ώρα. Βέβαια, είναι κι αυτή ασφαλώς μια εμπειρία που θα θυμάσαι για μια ζωή…


Περισσότερα στοιχεία και χάρτες των ειδικών διαδρομών: http://acm.mc/en/edition/rallye-monte-carlo-historique-edition-2019/itin


Όλα τα έγγραφα της εκδήλωσης αναρτώνται και είναι προσβάσιμα: http://acm.mc/en/edition/rallye-monte-carlo-historique-edition-2019/down…


Επίσης στα αρχεία του Automobile Club de Monaco υπάρχει πληροφόρηση: http://acm.mc/en/edition/rallye-monte-carlo-historique-edition-2019/arch…


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ