top icon
Αγώνες

Πίσω από το Gymkhana Grid

Το Gymkhana Grid πέρασε στην ιστορία και “ανακρίνουμε” τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το άκρως επιτυχημένο event, το Νίκο Διακάκη της Proaction Racing.

Ο θόρυβος γύρω από το Gymkhana Grid Finals που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στον Μαραθώνα μπορεί να έχει κοπάσει αλλά ακόμα οι συζητήσεις γύρω από το άκρως επιτυχημένο event ακόμα κρατούν. Το αντίκτυπο που είχε στον κόσμο ήταν σημαντικό, την ώρα που οι πρωταγωνιστές του νεοσύστατου θεσμού τόσο από το εξωτερικό, όσο και από τη χώρα μας, έμειναν άκρως ικανοποιημένοι από τον αγώνα και όσα βίωσαν για δύο ημέρες στην πίστα που κατασκευάστηκε στον Μαραθώνα. Πίσω από το εγχείρημα, εκτός φυσικά από την ομάδα που έχει την ευθύνη τέλεσης του Gymkhana, βρίσκεται και η Proaction Racing, η λέσχη οργάνωσης και χρονομέτρησης αγώνων. Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη ομάδα είναι ο Κρητικός Νίκος Διακάκης, γνωστός στο χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας με επιτυχίες στο παρελθόν, με τον οποίο και μιλήσαμε τόσο για το Gymkhana Grid, όσο και για την Proaction, αλλά και τις μελλοντικές ενέργειες-σκέψεις.

Πως προέκυψε η τέλεση του Gymkhana Grid στην Ελλάδα;

“Με την Monster έχουμε στενή συνεργασία περισσότερα από οκτώ χρόνια. Τα τελευταία δύο συζητούσαμε το να πραγματοποιηθεί αυτός ο αγώνας στη χώρα μας. Βασικά, υπήρχε η απόφαση να γίνει πέρσι, αλλά λόγω των capital controls στις τράπεζες πήρε αναβολή, με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε φέτος”.

Πως θα χαρακτήριζες τη συνεργασία σας με την ομάδα του Gymkhana Grid, και ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος της Proaction;

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα! Η πραγματικότητα είναι ότι δουλεύτηκε αρκετά πιο πριν από ολόκληρη τη δική μας ομάδα, αλλά πάντα σε συνεργασία με τη Monster. Ο ρόλος μας επικεντρώθηκε στην εύρεση και το στήσιμο του χώρου στο Μαραθώνα, αλλά και στη εύρεση των Ελλήνων οδηγών που μέσω του προκριματικού στο Λουτράκι θα λάμβαναν μέρος. Και φυσικά, όλη η προβολή πριν την έναρξη του event.”

Ποιο ήταν το αντίκτυπο στον κόσμο; Πόσα εισιτήρια κόπηκαν και πόσα άτομα χρειάστηκαν από την πλευρά της οργάνωσης για την τέλεση του αγώνα;

“Η προβολή της χώρας μας ήταν τεράστια! Ειδικά μέσα από τα video που παρακολούθησε ο κόσμος στο εξωτερικό. Από κοντά το είδαν περίπου 6.000 θεατές, αν και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι περισσότεροι. Όσον αφορά το δικό μας έργο, χρειάστηκαν περίπου 150 άτομα για να γίνει πραγματικότητα το όλο εγχείρημα.”

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι στην οργάνωση του Gymkhana Grid;

“Όλα! Οι απαιτήσεις των ανθρώπων της Monster ήταν πολύ υψηλές σε όλους τους τομείς!”

Γιατί στον Μαραθώνα, και εν τέλει πόσο σημαντική ήταν η αρωγή του Δήμου;

“Ήταν τεράστια! Ο Δήμαρχος, κ. Ψινάκης και όλο το επιτελείο του έκαναν ότι χρειάστηκε για να γίνουν όλα σωστά και όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις. Μακάρι να γίνει και Πρωθυπουργός, θα αλλάξει όλο το motorsport στην Ελλάδα!”

Ποιες είναι οι εντυπώσεις των ανθρώπων της Monster; Έμειναν ικανοποιημένοι από το εγχείρημα και την παρουσία του κόσμου;

“Απλά, θα σας αναφέρω ότι οδηγοί, ομάδες και υψηλά στελέχη της Monster από όλο τον κόσμο, εντυπωσιάστηκαν με το πόσο ψηλά ανέβηκε ο πήχης στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ φυσικά δεν παρέλειψαν να δηλώσουν ερωτευμένοι με τη χώρα μας.”

Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί αγώνας του θεσμού στη χώρα μας στο μέλλον;

“Όλα είναι πιθανά! Η συνεργασία μας με την Monster συνεχίζεται και συνεχώς μεγαλώνει.”

Η ανάληψη του συγκεκριμένου εγχειρήματος πόσο βοηθάει την Proaction Racing, και με ποιες άλλες εκδηλώσεις ασχολείται η ομάδα σου;

“Όταν αναλαμβάνεις αγώνες τέτοιας εμβέλειας, και ειδικά όταν είναι επιτυχημένοι, είναι φυσιολογικό να σε βοηθάει σε ότι κάνεις στη συνέχεια. Μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει τρεις αγώνες Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supermoto, αρκετούς αγώνες Drift του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και πολλούς του Παν.Πρωταθλήματος Drift, Dragster, Ταχύτητας και Ράλλυ.”

Οι αγώνες της Proaction χαρακτηρίζονται από την οργάνωση υψηλού επιπέδου. Ποιο είναι το στοιχείο που κάνει τη διαφορά;

“Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η άψογη σχέση και επικοινωνία που έχουμε με τους αγωνιζόμενους, τους χορηγούς αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες. Όλα τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσα της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας.”

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της Proaction; Υπάρχουν αντίστοιχες πρωτοποριακές ιδέες όπως το Gymkhana; Και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

“Να είστε σίγουροι, ότι δεν σταματάμε εδώ… Έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μας και ποτέ δεν θα σταματήσουμε να εξελισσόμαστε. Ένα από τα άμεσα σχέδια μας είναι ένας αγώνας Rallycross με τη Monster!”

Αυτό είναι κάτι που αναμφίβολα θα θέλαμε να δούμε! Περισσότερο Gymkhana Grid, για όσα συνέβησαν στο Μαραθώνα, μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος Δεκεμβρίου των 4ΤΡΟΧΩΝ που κυκλοφορεί την Πέμπτη._Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ