top icon
Αγώνες

Ράλλυ Νότιας Εσθονίας: Επίσημη προθέρμανση ενόψει Ράλλυ Εσθονίας (+video)

Λίγες ημέρες πριν από την επανέναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ με το Ράλλυ Εσθονίας, οι εργοστασιακές ομάδες βρίσκονται στην Βαλτική χώρα, για συμμετοχή υπό μορφή ζεστάματος στο τοπικό RedGrey Ράλλυ Νότιας Εσθονίας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το restart του φετινού WRC έχει ξεκινήσει, αφού η ημερομηνία διεξαγωγής του Ράλλυ Εσθονίας (4-6 Σεπτεμβρίου), που συγκέντρωσε 60 συμμετοχές, πλησιάζει. Οι εργοστασιακές ομάδες και τα πληρώματά τους έχουν ήδη μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας μέσω δοκιμών, αλλά και της συμμετοχής στο μονοήμερο Ράλλυ RedGrey Louna Eesti, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στον αγώνα που θα έχει ως επίκεντρο την πόλη Voru θα συμμετάσχουν όλα τα πληρώματα της Toyota, καθώς τα δύο κορυφαία από πλευράς Hyundai . Η δημοσίευση του πίνακα συμμετεχόντων περιλάμβανε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη, αφού σε αυτήν βρίσκονται και τα βασικά εργοστασιακά πληρώματα της M-Sport Ford. Ο λόγος για τους Esapekka Lappi-Janne Ferm, που θα μοιραστούν ένα Ford Fiesta WRC, καθώς επίσης και τους Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen, με Ford Fiesta R5 MkII. Σημειώνεται, πως με Ford Fiesta WRC τελευταίας γενιάς θα αγωνιστούν ακόμη, οι Εσθονοί Georg Gross-Raigo Molder. 

Toyota Yaris WRC

Ο αγώνας

Το Ράλλυ Louna Eesti (ή Νότιας Εσθονίας όπως μεταφράζεται στα ελληνικά), έχει την υποστήριξη της εσθονικής RedGrey Team του Markko Martin, που έχει την ευθύνη για τη συμμετοχή της Hyundai στο WRC2. Ο αγώνας, που θα αποτελέσει τον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος Εσθονίας και τον 6ο γύρο του Πρωταθλήματος Λετονίας, θα έχει τελικά μονοήμερη διάρκεια, καθώς θα διεξαχθεί αποκλειστικά την Κυριακή 23 Αυγούστου. Πεδίο βολής για τα 99 πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο ράλλυ, είναι 8 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 101,5 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η διαδρομή του αγώνα δέχθηκε εκτάκτως τροποποίηση πριν από λίγες ημέρες, στην προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής να περιορίσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού, αφού τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται.

Έτσι, η πρώτη ημέρα που είχε προγραμματιστεί γαι το Σάββατο 22 Αυγούστου ακυρώθηκε και περιορίζεται στην ύπαρξη ενός shakedown, ώστε οι εργοστασιακοί κυρίως οδηγοί, να μη χάσουν την ευκαιρία πραγματοποίησης χιλιομέτρων. Επιπλέον, η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν από το service park χωρίς κάποια τελετή, ενώ ο αριθμός των θεατών έχει περιοριστεί στους 1.650. Σημειωτέον, πως τα εισιτήρια που διατέθηκαν έχουν γίνει ανάρπαστα, αφού το RedGrey Ράλλυ Louna Eesti αποτελεί πόλο έλξης, λόγω των παγκοσμίου επιπέδου συμμετοχών του, τη στιγμή που όσοι τα αγόρασαν, συμπλήρωσαν τα προσωπικά τους στοιχεία για αύξηση των δυνατοτήτων ελέγχου.

Ford Fiesta R5

Οι συμμετοχές

Προφανώς, τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στο ενδιαφέρον, παίρνουν οι συμμετοχές των εργοστασιακών πληρωμάτων. Για να αυξήσει τα αγωνιστικά χιλιόμετρα σε εσθονικό έδαφος, η Toyota Gazoo Racing WRT που ήδη βρέθηκε στη Βαλτική χώρα, όπως και νωρίτερα στη Φινλανδία για δοκιμές, θα παραταχθεί με όλα της τα πληρώματα. Έτσι, οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, Elfyn Evans-Scott Martin και Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen θα επιστρέψουν μετά από καιρό στη δράση, με τα 3 Toyota Yaris WRC.

Από την άλλη, τα πληρώματα της Hyundai είναι σαφώς πιο “ζεστά”, αφού πραγματοποίησαν σειρά αγώνων τοπικής εμβέλειας τον Ιούλιο. Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja θα αγωνιστούν για δεύτερη φορά στη χώρα του, μετά από τη νίκη στο Ράλλυ Viru στις αρχές Ιουλίου, ενώ στην Εσθονία θα βρεθούν και οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, που είχαν επικρατήσει στην κατηγορία των WRC στο ασφάλτινο Ράλλυ di Alba, εμπρός από τους Εσθονούς teammates τους. Επιπλέον, στο Ράλλυ Νότιας Εσθονίας θα συμμετάσχουν και οι Esapekka Lappi-Janne Ferm, διαμορφώνοντας με το Ford Fiesta WRC μια εξαιρετική λίστα πρωταγωνιστών.

Hyundai i20 R5

Οι έτεροι Φινλανδοί της M-Sport, Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen, θα μοιραστούν για την περίσταση ένα Ford Fiesta R5 και θα ηγηθούν μιας σειράς πληρωμάτων, τα οποία θα συμμετάσχουν στον αγώνα ως προθέρμανση ενόψει του Ράλλυ Εσθονίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτά, εντάσσονται τα δύο εργοστασιακά πληρώματα της Hyundai στο WRC2, Nikolay Gryazin-Konstantin Alexandrov και Ole Christian Veiby-Jonas Andersson, αμφότεροι με Hyundai NG i20 R5. Μεταξύ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας αναμένεται να είναι και οι Jari Huttunen-Mikko Lukka, ενώ στον αγώνα θα συμμετάσχουν και οι Gregoire Munster-Louis Louka, με τον οδηγό από το Λουξεμβούργο και μέλος της Hyundai Junior Team να οδηγεί, όπως και ο Φινλανδός, Hyundai i20 R5. Ακόμη, στον αγώνα θα λάβουν μέρος οι Φινλανδοί Eerik Pietarinen-Antti Linnaketo και Teemu Asunmaa-Topi Luhtinen, αμφότεροι με Skoda Fabia R5, καθώς και ο γνωστός μας Νορβηγός Eyvind Brynildsen, που θα μοιραστεί ακόμη ένα Fabia, με την Ilka Minor.

Δείτε πλάνα από τις πρόσφατες δοκιμές της Toyota Gazoo Racing WRT στην Εσθονία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ