top icon
Αγώνες

Σπουδαία η γαλάζια ομάδα στον Παγκόσμιο Θεσμό της Rotax

Η πολυπληθής και γεμάτη ταλέντο Ελληνική αποστολή για την ‘Ολυμπιάδα του Karting ταξίδεψε στη Νάπολη της Νότιας Ιταλίας οι οκτώ κάτοχοι των εισιτηρίων συμμετοχής στον Παγκόσμιο θεσμό Rotax Max Challenge Grand Final 2019 έδωσαν μία σπουδαία μάχη.

 

Σε όλες τις κατηγορίες η Ελληνική παρουσία ήταν εντυπωσιακή. Στην πιο αστραφτερή Παγκόσμια διοργάνωση οι Έλληνες οδηγοί αγώνων karting συγκίνησαν με την προσπάθειά, τα αποτελέσματα και την παρουσία τους.

Χρήστος Οικονόμου / Prt Motorsport / Rotax Max DD2

Το όνομά του Χρήστος Οικονόμου και το τεράστιο ταλέντό του έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτόν τον Παγκόσμιο τελικό της Rotax. Όποιος παρακολούθησε το Rotax Max Challenge Grand Final, θαύμασε στην κυριολεξία έναν εξαιρετικό οδηγό στην απαιτητική κατηγορία της DD2 MAX που εντυπωσίασε τον πλανήτη. Κινήθηκε σε χρόνους πρώτης θέσης, ήταν ατυχία να ξεκινάει τελευταίος στα σκέλη, κι έτσι η υπέρ-προσπάθειά του δεν έφτασε στον τελικό!

Άκης Βασιλέρης / Prt Motorsport / Rotax Max DD2

Και ο Άκης Βασιλέρης με το απίστευτο αγωνιστικό του ταμπεραμέντο είχε μία σπουδαία παρουσία σε αυτόν τον τελικό. Ο 24χρoνος οδηγός έδωσε εντυπωσιακές ”μάχες” στην κατηγορία Rotax DD2 Max και στο τέλος έφτασε στον τελικό. Η προσπάθειά του ήταν επίδοση βάθρου, όμως κι αυτός ξεκινούσε τα σκέλη τελευταίος κι έτσι η μεγάλη διάκριση δεν ήρθε!

Δημήτρης Ζερβός / Kartworks / Rotax Max DD2 Master

Στο φετινό Rotax Max Challenge Grand Final ενδιαφέρον συγκέντρωσε η κατηγορία DD2 ΜΑΧ και ειδικά η ”ένθετη” ηλικιακή κλάση των 32 άνω! Έμπειροι οδηγοί συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Δημήτρης Ζερβός, διαχειρίστηκε άψογα την εμπειρία του και κατετάγει 13ος!

Μανώλης Tζαμαριαδάκης /Ζahos Praga Kart/Rotax Max DD2 Master

Ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης, έδωσε μία ξεχωριστή μάχη, με την γνωστή αγωνιστικότητά του, που όμως δεν ήταν αρκετή για να προκριθεί στον τελικό. Ήταν η έβδομη συμμετοχή σε Rotax Max Challenge Grand Final για τον γενειοφόρο Κρητικό οδηγό που είναι έτοιμος και για την νέα χρονιά. Θα προσπαθήσει και πάλι να κατακτήσει το εισητήριο γαι τον τελικό του 2020!

Ανδρέας Δεβετζόγλου / Galaxy Motorsport / Rotax Senior Max

Με την γνωστή του ταχύτητα και την μέγιστη φόρα ο Ανδρέας Δεβετζόγλου έδωσε ένα ξεχωριστό αγώνα στην απαιτητική κατηγορία Senior Max. Έφτασε στο όριο της άνετης πρόκρισης στον τελικό αλλά υποχώρησε. Ξεκίνησε από την 36η θέση και κατάφερε να ανέβει στην 25η και να τερματίσει εκεί!

Γιώργος Καλιφατίδης / Ray Motorsports / Rotax Junior Max

Ο Γιώργος Καλιφατίδης στην πρώτη του διεθνή συμμετοχή, δοκιμάστηκε στην ταχύτατη και απρόβλεπτη κατηγορία Junior Max. Πάλεψε και κατά διαστήματα βρήκε τον ρυθμό του αλλά στάθηκε άτυχος και για λίγες θέσεις έμεινε εκτός τελικού. Σε γενικές γραμμές η συμμετοχή του αποτελεί σοβαρή παρακαταθήκη εμπειριών για το μέλλον του στους αγώνες karting.

Γιώργος Καφαντάρης / Ray Motorsport / Rotax Mini Max

Εμφανίστηκε στους αγώνες karting για πρώτη φορά τo ’16. Kαι σε διάστημα μόλις τριών χρόνων γράφει μία μοναδική ιστορία. Πέρσι έγινε ”υπερπρωταθλητής” κατακτώντας δύο Πανελλήνιους τίτλους στην Μini και Mini Β καθώς και το έπαθλο στην Rotax Micro Max. Ο Γιώργος Καφαντάρης στο Sarno, σε αυτό τον σπουδαίο Παγκόσμιο θεσμό, ήταν συναρπαστικός. Έδωσε μάχη πρώτης θέσης! Ξεκίνησε τον τελικό 4ος, έχασε τρεις θέσεις στην πρώτη στροφή αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ανέκαμψε και τερμάτισε τέταρτος! Η συμμετοχή του ήταν σπουδαία και η αγωνιστική του προσπάθεια συγκινητική, το αποτέλεσμα δε γέμισε υπερηφάνεια τους Έλληνες φίλους του σπορ.

Θάνος Ζάχος / Ζahos Praga Kart / Rotax Micro Max

Ο μικρότερος οδηγός που συμμετείχε στην Ελληνική αποστολή για το Rotax Max Challenge Grand Final ήταν ο Θάνος Ζάχος. Στην Νάπολη, στην πίστα του Sarno o μικρός είχε την πρώτή του διεθνή συμμετοχή στην Micro Max κατηγορία. Είχε δε την ευκαιρία να ”παίξει” στον τελικό και να αποκομίσει σπουδαίες εμπειρίες.

Δημήτρης Γαλάτσης / Εμπνευστής και αρχηγός αποστολής

Ο ένατος της Ελληνικής αποστολής στο Rotax Max Challenge Grand Final μπορεί σήμερα να μην είναι οδηγός karting όμως υπήρξε. Ήταν εκεί πανταχού παρών όπως και στα προηγούμενα 19! Ως αντιπρόσωπος της BRP-Rotax στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την αγωνιστική του εμπειρία προσφέρει με τον θεσμό που διοργανώνει στην χώρά μας, στην ανάπτυξη του αθλήματος. Παράλληλα οι Έλληνες οδηγοί με την ευκαιρία που τους δίνετε να συμμετέχουν στο Rotax Max Challenge Grand Final είχαν, έχουν και θα έχουν να γνωρίζουν και να συμμετέχουν στη τεράστια αυτή διεθνή διοργάνωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ