Αγώνες

WRC – Ράλλυ Γερμανίας: Ταχύτερος ο Ogier στο shakedown

Ο Sebastien Ogier αναδείχθηκε ταχύτερος όλων στο σημερινό shakedown πριν την έναρξη του Ράλλυ Γερμανίας, αλλά με τον Ott Tanak να ακολουθεί μόλις ένα δέκατο του δλ. πίσω του.

Μερικές ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του Ράλλυ Γερμανίας, το οποίο και αποτελεί τον 10ο γύρο του WRC για το 2019. Σήμερα, οι πρωταγωνιστές του θεσμού πραγματοποίησαν την τελευταία τους δοκιμή πριν τον αγώνα, στην ε.δ. St. Wendeler Land των 5,17 χιλιομέτρων. Εκεί, ο Sebastien Ogier με το Citroen C3 WRC κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, κάνοντας μία μικρή επίδειξη ισχύος. Ο Γάλλος έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διαθέτει την απαιτούμενη ταχύτητα στην άσφαλτο, την ώρα που το Citroen C3 WRC είναι ανταγωνιστικό στην άσφαλτο. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο γαλλικά αυτοκίνητα διαθέτουν αναβαθμισμένο κινητήρα. Βέβαια, μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από τον Ogier βρέθηκε ο Ott Tanak με το Yaris WRC, μπροστά από τους Thierry Neuville και Esapekka Lappi που ακολούθησαν στην 3η θέση με τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Κάτι που έχει σημασία, είναι ότι μετά από όσα ακολούθησαν με την πίσω αεροτομή του Yaris WRC με το τέλος του Ράλλυ Φινλανδίας, και τα τρία Toyota έχουν μία ελαφριά διαφοροποίηση έτσι ώστε να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς.

Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Bostalsee και θα συνοδευτεί από την τέλεση μίας ειδικής. Συγκεκριμένα, τα πληρώματα δεν θα αγωνιστούν σε μία σούπερ ειδική στο κέντρο μίας πόλης, αλλά στην ίδια διαδρομή που πραγματοποιήθηκε το σημερινό shakedown! Το πρώτο πλήρωμα θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στις 20:08 μμ ώρα Ελλάδος._Π.Τ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SHAKEDOWN

1 Ogier – Ingrassia Citroen C3 WRC 2:39.7

2 Tanak – Jarveoja Toyota Yaris WRC 2:39.8

3 Neuville – Gilsoul Hyundai i20 WRC 2:40.0

4 Lappi – Ferm Citroen C3 WRC 2:40.0

5 Sordo – Del Barrio Hyundai i20 WRC 2:40.7

6 Meeke – Marshall Toyota Yaris WRC 2:40.9

7 Mikkelsen – Jaeger Hyundai i20 WRC 2:41.2

8 Latvala – Antilla Toyota Yaris WRC 2:41.3

9 Suninen – Lehtinen Ford Fiesta WRC 2:41.4

10 Greensmith – Edmondson Ford Fiesta WRC 2:43.2

11 Katsuta – Barritt Toyota Yaris WRC 2:45.7

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου