top icon
WRC

Χαρούμενος για το ρυθμό του στο Ράλλυ Ισπανίας ο Fourmaux

Ο οδηγός της M-Sport Ford, Adrien Fourmaux, παρουσιάστηκε ευχαριστημένος από την ταχύτητά του στο Ράλλυ Ισπανίας και ανυπόμονος για το επερχόμενο Ράλλυ Monza.

O Adrien Fourmaux εμφανίστηκε πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του, έστω και αν αυτή δε συνοδεύτηκε από ανάλογο αποτέλεσμα στο πρόσφατο Ράλλυ Ισπανίας.

Αυτό το γεγονός, του επιτρέπει να αισιοδοξεί για τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, το επίσης ασφάλτινο Ράλλυ Monza στις 18-21 Νοεμβρίου.

Στον 7ο αγώνα του με αυτοκίνητο κορυφαίων προδιαγραφών στο WRC και έχοντας ως συνοδηγό τον Alexandre Coria, ο Fourmaux βρισκόταν στην 6η θέση του Ράλλυ Ισπανίας, έχοντας σημειώσει έως και έναν δεύτερο χρόνο γενικής.

Όμως, μια μικρή επαφή με μπαριέρα λίγο πριν από το τέλος της δεύτερης ημέρας του αγώνα, επέφερε κλατάρισμα και ζημιά στο σύστημα διεύθυνσης του Ford Fiesta WRC.

Οι Fourmaux-Coria δεν πτοήθηκαν, αλλάζοντας αρχικά το ελαστικό και έπειτα τον βραχίονα του τιμονιού, προτού αφαιρέσουν για ασφάλεια και το εμπρός αριστερά ημιαξόνιο.

Προφανώς, το γαλλικό πλήρωμα έχασε χρόνο όμως απέφυγε την εγκατάλειψη, ενώ η θέλησή τους να τερματίσουν, επαινέθηκε από τους ανθρώπους της M-Sport και όχι μόνο.

Fourmaux-Coria

Adrien Fourmaux: Το θετικό πρόσημο από την Ισπανία και το φινάλε στην Monza

Αρχικά, οι Adrien Fourmaux-Alex Coria οπισθοχώρησαν στην 21η θέση, για να τερματίσουν εντέλει 16οι Γενικής.

“Ασφαλώς δεν ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε”, δήλωσε ο Adrien Fourmaux. “Όμως η ταχύτητα και ο ρυθμός ήταν εκεί όλο το Σαββατοκύριακο. Ακόμη και την τελευταία ημέρα, σημειώσαμε έναν τρίτο χρόνο”.

Ο 26χρονος Γάλλος οδηγός, θεωρεί πως στο Ράλλυ Ισπανίας επέδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης.

Adrien Fourmaux

“Πραγματικά, αισθανόμουν πως υπήρχε διαφορά για εμένα όλο το Σαββατοκύριακο. Η διαφορά βρισκόταν στην αυτοπεποίθηση και στην δυνατότητα ελέγχου σε κάθε στιγμή – χωρίς δύσκολες στιγμές και οι σημειώσεις με το gravel crew δούλεψαν πολύ καλά”.

Ο επίλογος για τους Adrien Fourmaux-Alexandre Coria θα γραφτεί στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Monza, οι οποίοι θα μοιραστούν ένα Ford Fiesta WRC της M-Sport.

Fourmaux Rally Monza 2020

“Πραγματικά ανυπομονώ για την Monza”, πρόσθεσε ο Γάλλος. “Είναι εξαιρετικό που δουλεύω με αυτή την ομάδα και αυτό το αυτοκίνητο, είναι πραγματικά ωραίο να γνωρίζεις πως υπάρχει ταχύτητα στο αυτοκίνητο.

“Θυμάμαι την Monza από πέρυσι και υπάρχουν κάποιες πολύ ωραίες ορεινές ειδικές διαδρομές, αρκετά όμοιες με της Ισπανίας. Η πίστα είναι διαφορετική, όμως είμαι σίγουρος πως ο ρυθμός μπορεί να είναι καλός.

“Θα πάρω όσα έμαθα στην Ισπανία και θα τα χρησιμοποιήσω εκεί”.

Θυμίζουμε, πως το Ράλλυ Monza πέραν του τελευταίου αγώνα της σεζόν, θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα των αυτοκινήτων WRC ως κορυφαίας κατηγορίας του θεσμού, αφού από το 2022 τη θέση τους θα πάρουν τα υβριδικά αγωνιστικά προδιαγραφών Rally1.

Ο Adrien Fourmaux, όπως και ο teammate του Gus Greensmith, θεωρούνται βασικοί υποψήφιοι ώστε να πλαισιώσουν τον Craig Breen στα πηδάλια των Ford Puma Rally1 της M-Sport, ενώ επιλεκτικούς αγώνες είναι πολύ πιθανό να κάνει με την ομάδα του Malcolm Wilson και ο Sebastien Loeb.

Photos: M-Sport Ford

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ