Αγώνες WRC

WRC: Άνοιξε τα χαρτιά του ο Ogier!

O Sebastien Ogier μίλησε στο βρετανικό Autosport, και άνοιξε τα χαρτιά του αναφέροντας ότι έχει δύο επιλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πάρει σύντομα την απόφαση του.

Όπως είναι λογικό, ο κόσμος του WRC περιμένει με αγωνία την απόφαση του Sebastien Ogier αναφορικά με το μέλλον του, και για λογαριασμό ποιας ομάδας θα οδηγήσει το 2017. Ο Γάλλος τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μίλησε στο βρετανικό Autosprot και δήλωσε ότι οι επιλογές του έχουν περιοριστεί σε δύο. Η μία από αυτές είναι δεδομένο ότι είναι η M-Sport του Malcolm Wilson. Όσον αφορά τη δεύτερη, ο Ogier δεν άνοιξε τα χαρτιά του, με αρκετούς να θεωρούν ότι πρόκειται για τη Citroen, ή για το σενάριο του ιδιωτικού Polo WRC που όλο και ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες. “Το όραμα μου γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο”, είπε ο Γάλλος και συνέχισε: “Σίγουρα, η επιθυμία μου είναι να αγωνιστώ σε όλο το Πρωτάθλημα της νέας χρονιάς, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα βρίσκομαι στο Ράλλυ του Μόντε Κάρλο! Πως μπορώ να είμαι 100% σίγουρος από τη στιγμή που δεν έχω ένα συμβόλαιο στα χέρια μου; Αυτό που θέλω είναι το αυτοκίνητο που θα οδηγήσω να μου προσφέρει τη δυνατότητα να κερδίσω, κάτι που θα μου διατηρήσει ψηλά το κίνητρο. Όμως, αυτό που θέλω είναι και μία σταθερότητα για το μέλλον, έτσι ώστε να είμαι απερίσπαστος στην προσπάθεια μου. Έχω κάποιες προσφορές για ένα ή δύο χρόνια. Το θέμα μου δεν είναι τα χρήματα, αλλά οι προοπτικές που υπάρχουν. Έχω καταλήξει ανάμεσα σε δύο επιλογές και σύντομα θα αποφασίσω”.

Ο Ogier είναι γνωστό ότι εκτός από το Ford Fiesta WRC, οδήγησε και το Toyota Yaris WRC, αλλά δεν έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε, με τις φήμες να αναφέρουν ότι έχει ήδη απορρίψει την πρόταση της ομάδας του Tommi Makinen. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες, αλλά δεν έκρυψε την άποψη του για το αυτοκίνητο: “Στην άσφαλτο δεν ήταν και τόσο καλό, αλλά σίγουρα ήταν καλύτερο στο χώμα. Οι συνθήκες δεν ήταν καλές και γλιστρούσε πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διαπιστώσω τις δυνατότητες του. Όμως, αυτού του είδους οι συνθήκες σου λένε εύκολα και γρήγορα τι είναι λάθος με το αυτοκίνητο.” Αναφορικά με την M-Sport και τον Malcolm Wilson, o Ogier ήταν ξεκάθαρος: “Ο Malcolm ξεκαθάρισε από την αρχή ότι είναι προτεραιότητα του να συνεργαστεί μαζί μας και αυτό είναι αναμφίβολα υπέρ του. Είναι όμορφο να υπάρχουν άνθρωποι που σου δείχνουν πόσο πολύ σε θέλουν στην ομάδα τους και πόσο μεγάλο κίνητρο έχουν για να δουλέψουν μαζί μας”, είπε ο Γάλλος σαφώς εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό του Wilson. Ο Βρετανός μάνατζερ εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης: “Είμαστε ακόμα εδώ, δουλεύουμε επάνω σε κάποιες τομείς και οι συζητήσεις είναι συγκεκριμένες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί”.

Την ίδια ώρα, οι φήμες σχετικά με την εμπλοκή της VW με το μανδύα μίας ιδιωτικής ομάδας εξακολουθούν να μεγαλώνουν. Αυτή τη φορά, σχετικές δηλώσεις έκανε ο επικεφαλής του τμήματος Motorsport του VW Group, Wolfgang Durheimen, αναφέροντας ότι η παρουσία των Polo με προϋπολογισμό μίας ιδιωτικής ομάδας, είναι ένας από τους πρώτους του στόχους! Ο ίδιος δήλωσε στο βρετανικό Autocar σχετικά: “Εργάζομαι επάνω σε αυτό, και ήμουν πάντα υπέρ της άποψης να αγωνιστούν τα αυτοκίνητα μας παρά την αποχώρηση της εργοστασιακής ομάδας. Το πιο σημαντικό είναι να μην μας κοστίσει σε χρήματα. Αν βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα και συμφωνία, θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο παρέχοντας το προσωπικό της ομάδας για τη φροντίδα και εξέλιξη των αυτοκινήτων. Ότι χρειάζονται θα μπορούν να το νοικιάσουν. Ελπίζω η συμφωνία να κλείσει σύντομα, και να έχουμε την ομάδα μας τόσο στον αγώνα του Μόντε Κάρλο, όσο και στο υπ[υπόλοιπο Πρωτάθλημα. Αν αυτό γίνει, θα είναι μία υπέροχη ιστορία”.

Σας θυμίζουμε ότι σύντομα οι ομάδες που θα ακολουθήσουν το θεσμό πρέπει να δηλωθούν, ενώ στις 16 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημερομηνία για τις συμμετοχές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Σε κάθε περίπτωση, ότι και αν συμβεί ο Γάλλος πρέπει να αποφασίσει σύντομα, γεγονός που ουσιαστικά θα ανοίξει το δρόμο και στους Latvala, Mikkelsen να εξετάσουν τις προοπτικές τους, αφού είναι δεδομένο πως μέχρι να καταλήξει ο Ogier, καμία από τις υπόλοιπες δεν πρόκειται να κάνει κάποια κίνηση._Π.Τ.-

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου