Αγώνες WRC

WRC: Απομάκρυνση Nandan!

Η απώλεια του τίτλου των Κατασκευαστών τα δύο τελευταία χρόνια δεν πέρασε απαρατήρητη στα κεντρικά της Hyundai, με τους Κορεάτες να δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Michele Nandan!

Με μία λιτή ανακοίνωση, η Hyundai Motorsport γνωστοποίησε σήμερα την απομάκρυνση του Michele Nandan από την ομάδα, με τον Ιταλό Andrea Adamo να παίρνει τη θέση του. Ο Nandan, αποτέλεσε τον άνθρωπο που ουσιαστικά έστησε την ομάδα της Hyundai στο WRC, όντας επικεφαλής τα τελευταία έξι χρόνια. Όμως, το γεγονός ότι μετά από έξι σεζόν πλήρους εμπλοκής και μάλιστα με ένα από τα υψηλότερα μπάτζετ στη διάθεση του, δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τίτλο τον έφερε στην πόρτα της εξόδου. Τη θέση του, θα πάρει ο Ιταλός Andrea Adamo, ο οποίος και ήταν επικεφαλής του πελατειακού προγράμματος της Hyundai Motorsport με το i20 R5, αλλά και της ομάδας στο Πρωτάθλημα Τουρισμού TCR. O Adamo, έχει σπουδάσει μηχανολόγος στο Τορίνο, ενώ παλιότερα είχε εργαστεί στη Lola, στην Jas Motorsport στο πρόγραμμα του Civic WTCC, στην Abarth, αλλά και στην Maserati. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Hyundai ο Adamo αναφέρεται ως διευθυντής της ομάδας, και όχι επικεφαλής όπως ο Nandan, την ώρα που team manager θεωρείται ο Alain Penasse! Κάτι που ίσως να μεταφράζεται και σε αναδιανομή των ρόλων μέσα στην ομάδα, με τον σαφώς πολύπειρο Penasse πιθανότατα να αναλαμβάνει ακόμα πιο ενεργό ρόλο.

Αρκετοί δεν περίμεναν τη συγκεκριμένη κίνηση από τους Κορεάτες, αλλά εν τέλει η απώλεια του τίτλου των Κατασκευαστών τα δύο τελευταία χρόνια αρχικά από την ιδιωτική M-Sport και φέτος από την Toyota δεν πέρασε απαρατήρητη. Oι Κορεάτες επένδυσαν εκατομμύρια στο WRC, άφησαν τον Nandan να τα διαχειριστεί εν λευκώ, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν. Αναμφίβολα, ο 60χρονος πλέον Γάλλος, ήταν μία από τις πλέον συμπαθητικές και προσιτές προσωπικότητες στα σέρβις παρκ, άνθρωπος του χώρου και γνώστης, και αποτελεί ερώτημα κατά πόσο ο Ιταλός Adamo, αλλά και οι γενικότερες εσωτερικές αλλαγές στις τάξεις της ομάδας θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου