Αγώνες WRC

WRC: Αυλαία στο τέλος του 2020 για Ogier

Με δηλώσεις του στη γαλλική έκδοση του Yahoo Sport, ο Sebastien Ogier επιβεβαίωσε ότι στο τέλος του 2020 θα αποχωρήσει από τους αγώνες Ράλλυ.

Ο Sebastien Ogier επισημοποίησε σε συνέντευξη του στη γαλλική έκδοση του Yahoo Sport, ότι με την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Citroen στο τέλος του 2020 θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο WRC. Όταν το Σεπτέμβριο του 2018 γνωστοποιούσε τη διετή συμφωνία του με τη γαλλική ομάδα, ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε υποστηρίξει ότι είναι πιθανό πως θα είναι το τελευταίο της καριέρας του. Πλέον, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Ράλλυ Φινλανδίας, και ενώ διεκδικεί τον 7ο συνεχόμενο τίτλο του, επισημοποίησε ότι οι τίτλοι τέλους θα πέσουν στο τέλος του 2020. “Η καριέρα μου θα λάβει τέλος στο τέλος του 2020 με τη Citroen. Μετά θέλω να προχωρήσω στη ζωή μου. Να είμαι περισσότερο στο σπίτι μου με την οικογένεια μου και να είμαι ο καλύτερος πατέρας για το γιο μου. Από την άλλη υπάρχουν αρκετά project που έχω στο μυαλό μου. Να συνεχίσω τις σπουδές μου στα οικονομικά, να ασχοληθώ με τη οικολογία που με απασχολεί, ή και να ασχοληθώ με τα sports car. Είμαι αρκετά ευαίσθητος με την τύχη του πλανήτη. Επίσης, θα έχω περισσότερο χρόνο να παίζω γκολφ, το οποίο και έχω ξεκινήσει εδώ και μικρό χρονικό διάστημα, και μπορώ να πω ότι είναι εθιστικό. Σίγουρα, θα ασχοληθώ και με τα σπορ, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο σήμερα.”

Sebastien Ogier

Πριν από δύο χρόνια στο Ράλλυ Φινλανδίας και ενώ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη Citroen, υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο Γάλλος δεχόταν έντονες πιέσεις από τη σύζυγο του για να σταματήσει στο τέλος του 2018. Η συμφωνία με τη Citroen, που αύξησε σημαντικά τον τραπεζικό του λογαριασμό, όπως και το κίνητρο του τίτλου με τρίτο διαφορετικό Κατασκευαστή, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ogier στο να αγωνιστεί για δύο ακόμα χρόνια στο θεσμό._Π.Τ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου