top icon
Αγώνες

WRC: Και επίσημα στη Citroen ο Ogier!

Μετά από έντονη φημολογία αρκετών εβδομάδων, η επισημοποίηση του γάμου ανάμεσα σε Sebastien Ogier και Citroen ήρθε σήμερα, χωρίς να γίνει γνωστή η διάρκεια του συμβολαίου του.

Μετά από επτά χρόνια και πέντε παγκόσμιους τίτλους, ο Sebastien Ogier επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε και τον σύστησε στον κόσμο του WRC. Ο Γάλλος οδηγός, συμφώνησε με τη Citroen και από το 2019 και για το 2019 θα οδηγεί το C3 WRC. Η γαλλική ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες δεν έκρυψε την επιθυμία της να τον επαναφέρει στις Βερσαλίες, πιέζοντας τον και παράλληλα εκφράζοντας την έντονη πεποίθηση ότι με τον ίδιο θα επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Ogier από την πλευρά του, ποτέ δεν έκρυψε ότι ήθελε να επιστρέψει σε μία ομάδα με πλήρη εργοστασιακή εμπλοκή, που θα του επιτρέπει να διαθέτει ό,τι καλύτερο στην προσπάθεια του για διεκδίκηση τίτλων και νικών. Μάλιστα, η επιστροφή της Citroen στην πρώβτη γραμμή αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον Γάλλο πεντάκις Πρωταθλητή.

Citroen και Ogier θα βαδίσουν μαζί για το 2019, χωρίς όμως να είναι γνωστή η διάρκεια του συμβολαίου του. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διάρκεια ενός χρόνου, με επέκταση της συνεργασίας για άλλα δύο. Ο Γάλλος, που με τη Citroen είχε σημειώσει τις πρώτες του επτά νίκες στο WRC, είχε και το 2017 επαφές μαζί της, αλλά ο Yves Matton δεν είχε καταφέρει να τον πείσει να υπογράψει. Κάτι που κατάφερε σήμερα ο Pierre Boudar, ο οποίος και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας. “Είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση της Citroen. Για την ακρίβεια, ανυπομονώ, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχω ξεχάσει ότι είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο WRC. Υπήρξαν διάφοροι λόγοι για αυτή μου την απόφαση. Μου αρέσει πολύ η ιδέα να εργαστώ και πάλι με τους ανθρώπους που είχα εξαιρετική συνεργασία στο παρελθόν, αλλά και η πρόκληση του κατακτήσω τον τίτλο με τρεις διαφορετικές ομάδες. Παρόλο που δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, πιστεύω ότι το αυτοκίνητο έχει όλες τις προοπτικές, ενώ παράλληλα έχω πίστα σε όλους τους ανθρώπους στο Satory”, είπε ο Γάλλος.

Ο άνθρωπος που έφερε εις πέρας τη συμφωνία, ο Pierre Boudar, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. “Καταρχήν, αυτά είναι φανταστικά νέα. Είμαστε ενωμένοι και ενθουσιασμένοι για το ταξίδι που έχουμε μπροστά μας και για το νέο κεφάλαιο που θα γράψουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που καλοσωρίζω τον Sebastien και Julien πίσω στην ομάδα μας. Το γεγονός ότι ήρθαν σε εμάς δίνει τεράστια ώθηση σε όλους μας. Όλοι θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ!”

Πλέον, απομένει να δούμε ποιος θα βρεθεί στο δεύτερο Citroen C3, με τις φήμες να θέλουν τον Esapekka Lappi να είναι ο επόμενος που έχει συμφωνήσει με τη γαλλική ομάδα. Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία θα έχει η παρουσία της Red Bull, και αν αυτή ακολουθήσει τον Ogier στην Citroen. Παράλληλα, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι στη λίστα της Citroen βρίσκεται και ο Dani Sordo, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι θα λάβουν μέρος τη νέα χρονιά με δύο ή τρία αυτοκίνητα._Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ