Αγώνες WRC

WRC: Και η Hyundai Motorsport στην Ελλάδα για δοκιμές ενόψει Τουρκίας (+video)

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ράλλυ Εσθονίας, η Hyundai Motorsport βρέθηκε στη χώρα μας για δοκιμές τριήμερης διάρκειας στα ελληνικά χώματα, προκειμένου να προετοιμαστεί για το επερχόμενο Ράλλυ Τουρκίας.

Λίγες ώρες μετά το θρίαμβο στο Ράλλυ Εσθονίας, όπου η Hyundai πραγματοποίησε το 1-2 με νικητές του Ott Tanak-Martin Jarveoja, η ομάδα του Andrea Adamo βρέθηκε στη χώρα μας ώστε, όπως και η Toyota Gazoo Racing WRT πριν από λίγες ημέρες, να προετοιμαστεί ενόψει του επερχόμενου Ράλλυ Τουρκίας, που θα διεξαχθεί στις 18-20 Σεπτεμβρίου.

Sebastien Loeb

Μπορεί το Ράλλυ Ακρόπολις να μη βρίσκεται στο πρόγραμμα του WRC τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η “κληρονομιά” που έχει αφήσει στο θεσμό, παραμένει αναγνωρίσιμη και ιδιαίτερα υπολογίσιμη. Σε αυτό το πλαίσιο, από τη στιγμή που το Ράλλυ Τουρκίας εντάχθηκε στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το 2018, οι εργοστασιακές ομάδες έχουν κάνει συνήθεια την επίσκεψη στα ελληνικά χώματα, για προετοιμασία ενόψει του ζεστού και σκληρού αγώνα στη γειτονική χώρα. Η αρχή έγινε με την M-Sport Ford το 2018, ενώ πέρυσι ακολούθησαν οι Toyota και Citroen. Φέτος, στην Ελλάδα βρέθηκε και η Hyundai, για δοκιμές τριήμερης διάρκειας, όπως προβλέπεται από τους ανανεωμένους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίος κάθε οδηγός έχει δικαίωμα δοκιμών διάρκειας μίας ημέρας πριν τον εκάστοτε αγώνα.

Hyundai Testing

Επίκεντρο του Pre Event Testing (PET) της Hyundai, που διοργάνωσε η SR Team του Λάμπρου Αθανασούλα, ήταν η περιοχή του Λουτρακίου, η οποία περιλαμβάνει πλειάδα ειδικών διαδρομών με οδόστρωμα που μοιάζει με εκείνο του Ράλλυ Τουρκίας. Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου με τον Sebastien Loeb, ο οποίος στην Τουρκία θα επιστρέψει πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 Coupe WRC, για πρώτη φορά μετά το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Thierry Neuville, ενώ το τριήμερο ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, με τον Ott Tanak.

Hyundai Testing

Με αφορμή την παρουσία του 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλλυ -ο οποίος για την περίσταση δεν είχε ως συνοδηγό τον Daniel Elena, αλλά την Guylene Brun, που είναι συνοδηγός του Patrick Magaud ως Gravel Crew των πολυπρωταθλητών- βρεθήκαμε στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων και παρακολουθήσαμε τις δοκιμές του Loeb. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Γάλλος δοκίμασε ρυθμίσεις και διαφορετικές μορφές στησίματος, δίνοντας έμφαση και σε επιμέρους τομείς όπως οι αναρτήσεις ή το κιβώτιο ταχυτήτων. Λόγω των περιορισμών που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας, ο Sebastien Loeb δεν έδωσε συνέντευξη σε εκπροσώπους του Τύπου και περιορίστηκε σε μια δήλωση στο τέλος της ημέρας, με αφορμή την επιστροφή του στη χώρα μας, έστω και για δοκιμές. Πάντως, ο ρυθμός του ήταν εντυπωσιακός, ενώ η εικόνα των σημερινών “τεράτων” στα ελληνικά χώματα, συνιστά πάντοτε μια πανδαισία για τους φίλους του σπορ.

Sebastien Loeb

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Sebastien Loeb δήλωσε: “Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα, αν και πρόκειται απλώς για δοκιμές. Σίγουρα έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ και από τον αγώνα. Βρισκόμουν στο υψηλότερο σημείο της καριέρας μου και κέρδισα αρκετές φορές εδώ -ο Sebastien Loeb έχει κατακτήσει 3 νίκες στο Ράλλυ Ακρόπολις (2005, 2008, 2012)-. Πάντοτε μου άρεσε να έρχομαι στην Ελλάδα, ο καιρός ήταν συνήθως καλός, οι ειδικές διαδρομές ήταν ενδιαφέρουσες και η ατμόσφαιρα ήταν ωραία”.

Δείτε ένα μικρό video από τις δοκιμές του Sebastien Loeb

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου