Αγώνες WRC

WRC: Latvala και Loeb ετοιμάζονται για το Ράλλυ Σουηδίας

Οι προετοιμασίες για το Ράλλυ Σουηδίας έχουν ξεκινήσει, με τον Jari Matti Latvala να ετοιμάζεται για την επάνοδο με νέο συνοδηγό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Sebastien Loeb θα οδηγήσει το τρίτο εργοστασιακό Hyundai i20 Coupe WRC.

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη η λίστα συμμετεχόντων του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ωστόσο ομάδες και οδηγοί ετοιμάζονται και για το Ράλλυ Σουηδίας, που θα αποτελέσει τον 2ο γύρο του WRC, στις 13-16 Φεβρουαρίου.

Ο Jari Matti Latvala έμεινε εκτός εργοστασιακής ομάδας για πρώτη φορά από το 2008, ωστόσο η καριέρα του στο WRC δε θα σταματήσει. Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ο Φινλανδός θα λάβει μέρος τουλάχιστον στα Ράλλυ Σουηδίας και Φινλανδίας, με Toyota Yaris WRC.

Το πρώτο νέο σχετικά με το Ράλλυ Σουηδίας, αφορά στην αλλαγή συνοδηγού. Μετά από περίπου 15 χρόνια, στο δεξί μπάκετ του αγωνιστικού του Latvala δε θα βρίσκεται ο Miika Anttila, καθώς τη θέση του θα πάρει ο Juho Hanninen. Ναι, σωστά διαβάσατε! Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός και νυν εξελιγκτής της Toyota Gazoo WRT, θα βρεθεί για πρώτη φορά στη θέση του συνοδηγού, σε αγώνα του WRC. Πάντως, αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που ο Hanninen θα είναι συνοδηγός του Latvala. Οι δυο Φινλανδοί συμμετέχουν συχνά σε αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων με την Toyota Celica του Latvala, ενώ πραγματοποιούσαν μαζί και το PET (Pre Event Testing) των αγώνων της περσινής χρονιάς.

Πέραν των Ράλλυ Σουηδίας και Φινλανδίας, ο Latvala θεωρείται δεδομένο πως θα λάβει μέρος και σε άλλους αγώνες με Toyota Yaris WRC, με τις πληροφορίες να θέλουν ως πιο πιθανές "επόμενες εξορμήσεις" του, τα Ράλλυ Σαρδηνίας ή Μ. Βρετανίας. Σημειώνουμε, πως στο Ράλλυ Σουηδίας αναμένεται να συμμετάσχουν 5 Toyota Yaris WRC. Ο λόγος για τις 3 εργοστασιακές συμμετοχές (Sebastien Ogier-Julien Ingrassia, Elfyn Evans-Scott Martin, Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen), τους Latvala-Hanninen και τους Takamoto Katsuta-Dan Barritt.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η Hyundai Motorsport θα παρατάξει την ίδια σύνθεση με το Μόντε Κάρλο. Δηλαδή, το τρίτο αυτοκίνητο, δίπλα σε εκείνα των Ott Tanak-Martin Jarveoja και Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, θα μοιραστούν οι Sebastien Loeb-Daniel Elena.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου