Αγώνες WRC

WRC: Makinen περί Ogier!

Ο Tommi Makinen δήλωσε ότι προτίμησε να φέρει στην Toyota τον Ott Tanak αντί του Sebastien Ogier επενδύοντας στο νεαρό της ηλικίας του Εσθονού.

Μετά τον Yves Matton ήρθε και η σειρά του Tommi Makinen να μιλήσει σχετικά με τον Sebastien Ogier και το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Toyota. Ο Φινλανδός μάνατζερ και τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε στο βρετανικό Autosport πως στην ιαπωνική εταιρία προτίμησαν τον Ott Tanak αντί του Γάλλου πεντάκις Πρωταθλητή, επενδύοντας στο γεγονός ότι είναι νεότερος και περισσότερο πεινασμένος για νίκες. Με αυτόν τον τρόπο, υποστήριξε ότι οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε επαφή, με τον Τanak να αποτελεί εξαρχής τον μοναδικό στόχο του Makinen. Ο Φινλανδός, είπε χαρακτηριστικά: “Γνωρίζω ότι ο Ott δεν έχει τον μεγάλο αριθμό νικών, αλλά μπορώ να πω ότι αυτό είναι το στοιχείο που τον κάνει να είναι πεινασμένος για περισσότερες στο μέλλον. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της Toyota, η οποία θέλει να υποστηρίξει νέους και σε μικρή ηλικία οδηγούς. Ο Ogier είναι εδώ και θα μπορεί να οδηγεί για μερικά χρόνια ακόμα. Ξέρουμε ότι η εμπειρία του είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Ott και είναι δεδομένο ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την πλέον ασφαλή επιλογή για εμάς. Όμως, πρέπει να ακούσουμε και τον τρόπο που η Ιαπωνία σκέφτεται. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την επιλογή των οδηγών μας για τη νέα χρονιά”, είπε ο Makinen στο βρετανικό μέσο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Φινλανδός μάνατζερ δικαιολόγησε και στήριξε την επιλογή του, έχοντας όντως δημιουργήσει μία ισχυρή σύνθεση για το 2018. Βέβαια, η γνώμη μας είναι ότι ο ισχυρογνώμων Tommi εξέτασε μερικούς ακόμα παράγοντες πριν αποφασίσει να συμφωνήσει με τον Tanak. Ο πρώτος έχει να κάνει με την πίστη και στήριξη του στο πρόσωπο του Latvala. Αν έφερνε τον Γάλλο στην ομάδα, ο Jari Matti θα δεχόταν ένα ισχυρό πλήγμα αυτοπεποίθησης. Θα έχανε τον χαρακτηρισμό του πρώτου οδηγού στην ομάδα, που τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς θα έχει, ενώ κανείς δεν ξέρει αν η ψυχολογία του θα τον οδηγούσε στα λάθη και την γενικότερη παρουσία του στα χρόνια της VW. Ο Latvala θέλει να διεκδικήσει τη νέα χρονιά τον τίτλο και η συνύπαρξη του με τον Ogier δεν θα τον βοηθούσε. Βέβαια, μόνο απίθανο δεν είναι ότι βίωσε με τον Γάλλο στη γερμανική ομάδα να του προκαλέσει ο Tanak, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του θέλει να διεκδικήσει τίτλο τη νέα χρονιά.

Και τέλος, κάτι ίσως αμελητέο για κάποιους, αλλά σημαντικό για εμάς, είναι το γεγονός ότι ο Γάλλος “γύρισε” την πλάτη πέρσι στον Makinen και υπέγραψε με την ιδιωτική M-Sport, παρά το γεγονός ότι του επέτρεψε να οδηγήσει το Yaris WRC χωρίς να έχουν συμφωνήσει. Ο Φινλανδός δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνάνε και ίσως αυτός να ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που ο ισχυρογνώμων Makinen αποφάσισε να μην κάνει πρόταση στον πεντάκις Πρωταθλητή._Π.Τ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας οδηγός ράλλυ;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου