Αγώνες WRC

WRC: Πρώτες εικόνες και δηλώσεις του Tanak με τη Hyundai

Η Hyundai Motorsport δημοσιοποίησε τις πρώτες επίσημες εικόνες των Ott Tanak-Martin Jarveoja με τα νέα τους χρώματα, καθώς και τις πρώτες δηλώσεις του Εσθονού οδηγού για την ομάδα και το Hyundai i20 Coupe WRC.

Η μετακίνηση του Ott Tanak στη Hyundai, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του παρθενικού του Πρωταθλήματος Οδηγών με την Toyota, υπήρξε ένα από τα πιο ηχηρά νέα του χειμώνα στο WRC.

Ο Tanak βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο -μαζί με τον συνοδηγό του Martin Jarveoja,- στις εγκαταστάσεις της Hyundai στο Alzenau, για τοποθέτηση καθίσματος και μια πρώτη γνωριμία με τους μηχανικούς, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει και τις πρώτες δοκιμές με το νέο του αυτοκίνητο.

Με την έλευση του νέου έτους, η Hyundai Motorsport δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες των Tanak και Jarveoja με τα χρώματα της ομάδας, καθώς και δηλώσεις του Εσθονού οδηγού.

Tanak-Jarveoja

Ο Ott Tanak είπε αναλυτικά:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Hyundai Motorsport: "Οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ παθιασμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο. Αναμφίβολα, μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες. Ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν, στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο."

Για την πρώτη του επίσκεψη στο Alzenau: "Στον λίγο χρόνο που είχαμε τον προηγούμενο μήνα, ήμασταν πολύ απασχολημένοι. Όλοι έχουν δείξει την πλήρη υποστήριξή τους προς εμάς. Υπάρχουν ακόμη πολλά μέλη της ομάδας που πρέπει να γνωρίσω, ωστόσο αυτό είναι φυσιολογικό στην αρχή μιας νέας σχέσης."

Για την πρώτη του επαφή με το Hyundai i20 Coupe WRC: "Η αρχή αποτέλεσε θετική έκπληξη και ένιωσα καλά στο αυτοκίνητο. Κάθε αυτοκίνητο έχει τη δική του προσωπικότητα, ωστόσο μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι το Hyundai i20 Coupe WRC είναι ένα δυνατό πακέτο συνολικά. Έχουμε ορισμένες ακόμη ημέρες δοκιμών πριν το Μόντε Κάρλο και θα είμαστε έτοιμοι για την πρώτη πρόκληση."

Tanak-Jarveoja

Για τη διαδικασία που ακολουθεί κατά την αλλαγή ομάδας: "Η αλλαγή ομάδας δεν είναι ποτέ εύκολη και υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει. Καταρχάς, πρέπει να γνωρίσουμε τους ανθρώπους, έπειτα προφανώς να νιώσουμε άνετα στο αυτοκίνητο, ενώ προσαρμοζόμαστε σε διαφορετικές συνθήκες. Έχουμε πολύ στενή συνεργασία με την ομάδα, ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή φόρμα για το Μόντε Κάρλο."

Για τους άμεσους και πιο μακροπρόθεσμους στόχους του: "Μόλις κερδίσαμε τον πρώτο μας τίτλο στο WRC, ωστόσο κάθε νέα χρονιά συνεπάγεται εκκίνηση από λευκό χαρτί. Θα προσφέρω την εμπειρία μου στην ομάδα και μαζί, θα εργαστούμε ώστε να υπερασπιστούμε τον δικό μας, και δικό της, τίτλο. Για το Μόντε Κάρλο, πάντοτε ελπίζω σε μια συνεπή αρχή, ώστε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με καλή αίσθηση. Όσον αφορά στη σεζόν, τα πάντα είναι πιθανά. Έχω μια δυνατή ομάδα να με υποστηρίζει, οπότε θα παλέψουμε σκληρά."

Υπενθυμίζεται, πως οι Ott Tanak-Martin Jarveoja θα αγωνιστούν σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, όπως και οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul. Το τρίτο Hyundai i20 Coupe WRC θα μοιραστούν οι Dani Sordo-Carlos Del Barrio και Sebastien Loeb-Daniel Elena, συμμετέχοντας σε 7 και 6 αγώνες, αντίστοιχα.

Εναρκτήριος γύρος του WRC 2020, θα είναι το Ράλλυ Μόντε Κάρλο στις 23-26 Ιανουαρίου.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου