Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Φινλανδίας: Ταχύτερος ο Tanak στο shakedown

Όπως αναμενόταν, ο Ott Tanak με το Toyota Yaris WRC σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown, με τον Thierry Neuville να ακολουθεί δεύτερος.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Ott Tanak είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον 9ο γύρο του θεσμού, το Ράλλυ Φινλανδίας. Σήμερα, στο shakedown που πραγματοποιήθηκε στην ε.δ. Vesala των 4,26 χιλιομέτρων, ο Εσθονός κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρα, πιστοποιώντας το ρόλο του φαβορί. Ο Tanak σημείωσε τρία συνολικά περάσματα, με τον κορυφαίο χρόνο της ημέρας να έρχεται στην τελευταία του προσπάθεια. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: “Όλα πήγαν καλά, δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Έχουμε κάνει καλές δοκιμές, ενώ σίγουρα μας βοηθάει και ο αγώνας στην Εσθονία πριν από μερικές εβδομάδες. Έχουμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο! Όλα μέχρι στιγμής δείχνουν καλά, αλλά πιστεύω ότι θα δούμε σπουδαίες μάχες!”

Rally Finland

Πίσω του, με μόλις 0,3 δευτερόλεπτα διαφορά ακολούθησε ο Thierry Neuvilel με το Hyundai i20 WRC. Η ευχάριστη έκπληξη είναι η επίδοση των Craig Breen και Andreas Mikkelsen που ακολούθησαν στις επόμενες δύο θέσεις και αποδεικνύουν ότι η κορεάτικη ομάδα θα είναι επιτέλους ανταγωνιστική στο φινλανδικό αγώνα! Τα i20 WRC διαθέτουν πλέον νέο αεροδυναμικό πακέτο, αλλά και νέα αμορτισέρ τα οποία έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τη γαλλική PKM. Αλλαγές που όλα δείχνουν ότι λειτουργούν.

WRC Finland

Όμως, διαφοροποιήσεις υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, πάντα σε τεχνικό επίπεδο! Τα Yaris WRC έχουν νέο κινητήρα, εξελιγμένο από το εργοστάσιο της TMG στην Κολωνία, την ώρα που στη Ford έχουν νέα αμορτισέρ σε συνεργασία με την ZF. Τέλος στη Citroen έχουν νέα εξέλιξη στα αμορτισέρ, αλλά και νέο ομολογκαρισμένο εμπρός άξονα, ο οποίος και επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων στους οδηγούς.

Η δράση ξεκινάει από σήμερα, με την τέλεση της σούπερ ειδικής Harju, η οποία και πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης της Jyvaskyla. Η έναρξη της είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 μμ, και όσοι ακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα αξίζει να σημειώσουμε ότι η ώρα Ελλάδος είναι ίδια με αυτή της Φινλανδίας._Π.Τ.

WRC Finland

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου