Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Χιλής: Ουσία και εντυπώσεις!

Με μεγάλη δόση ωριμότητας, ο Ott Tanak διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, την ώρα που ο Sebastien Loeb έκλεψε τις εντυπώσεις ανεβαίνοντας στην 3η θέση πίσω από τον Sebastien Ogier!

Μία σειρά από εκπλήξεις έκρυβε η δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Χιλής, με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν το ρόλο τους, αφού σήμερα τα πληρώματα συνάντησαν από βροχή μέχρι και ομίχλη. Χωρίς να παρασυρθεί και στοχεύοντας στο τελικό αποτέλεσμα, ο Ott Tanak έκανε σήμερα ότι ήταν απαραίτητο για να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης, προφυλάσσοντας παράλληλα τη διαφορά τους από τους διώκτες του. Ο Εσθονός δεν ακολούθησε τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό με χθες (δεν υπήρχε λόγος εξάλλου), και ουσιαστικά έλεγξε τους αντιπάλους του με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας που τον φέρνει πολύ κοντά στη 2η φετινή του νίκη. Μάλιστα, μία νίκη του στη Χιλή θα είναι πολύ σημαντική, αφού θα τον επαναφέρει σε τροχιά τίτλου μετά τη σημερινή εγκατάλειψη του Thierry Neuville.

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai είχε μία σφοδρή έξοδο, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του i20, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες για τον ίδιο και το συνοδηγό του Nicolas Gilsoul. Η σοβαρότητα της εξόδου ήταν τέτοια, που αμφότεροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο Βέλγος δεν θα επανεκκινήσει αύριο, κάτι που σημαίνει ότι θα φύγει από τη Χιλή χωρίς βαθμούς.

Γεγονός που ευνοεί τον Sebastien Ogier, ο οποίος και ακολουθεί στη 2η θέση 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak. Ο Γάλλος έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σήμερα δεν ήταν ικανοποιημένος από το στήσιμο του C3, δηλώνοντας ότι ήταν αρκετά υποστροφικό στα κλειστά κομμάτια και έντονα υπερστροφικό στα ανοικτά. Παρόλα αυτά, με μία πολύ έξυπνη κίνηση στο δεύτερο loop ειδικών, όταν και επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο ελαστικά της μεσαίας γόμας, κατάφερε να κερδίσει μία ε.δ. και να παραμείνει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Tanak.

Όμως, το έργο του δεν θα είναι εύκολο, αφού μία ανάσα πίσω του και συγκεκριμένα μόλις 5 δευτερόλεπτα, βρίσκεται ο Sebastien Loeb! Ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής εμφανίστηκε σήμερα μεταμορφωμένος και κατάφερε να κερδίσει δύο ειδικές, αλλά και να κάνει τον 2ο χρόνο σε τρεις ακόμα. Ο Γάλλος απολαμβάνει την οδήγηση του i20, έχει βρει το επιθυμητό στήσιμο και στον πρώτο του χωμάτινο αγώνα με το Hyundai σήμερα ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα κάλυψε διαφορά σχεδόν 25 δευτερολέπτων από τον Sebastien Ogier! Στη μάχη του βάθρου, όμως, ήταν και ο Jari Matti Latvala, ο οποίος αν και έχανε συνεχώς έδαφος από τον Loeb σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από ημιαξόνιο.

Βέβαια, τα προβλήματα για την Toyota δεν έχουν τελειωμό, αφού εκτός μάχης πολύ νωρίς τέθηκε και ο Kris Meeke με το δικό του Yaris WRC, ο οποίος είχε μία έξοδο, με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα δέντρο και να χάσει περισσότερο από 7 λεπτά και να βρίσκεται στο τέλος της ημέρας στην 10η θέση της γενικής. Με τον Neuville και το Latvala εκτός, αλλά και τον Meeke πίσω στην κατάταξη, ο Elfyn Evans κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 4η θέση της γενικής οδηγώντας γρήγορα και χωρίς ρίσκα. Ο νεαρός Βρετανός προσπάθησε να ακολουθήσει τον Loeb, αλλά όταν είδε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, προτίμησε να ακολουθήσει μία στρατηγική χωρίς ρίσκα. Κάτι αντίστοιχο ευνόησε και τον Teemu Suninen, ο οποίος έχει τη δική του μάχη με τον Esapekka Lappi. Ο Φινλανδός κατάφερε να αναδειχθεί ταχύτερος από τον συμπατριώτη του έχοντας μία υπέρ του διαφορά της τάξεως των 10 δλ. Ο Lappi από την πλευρά του, για ακόμα μία φορά δεν γοήτευσε με τις επιδόσεις του, ενώ απογοητευμένος εμφανίστηκε και ο Andreas Mikkelsen, που εκτός από τις δυσκολίες με το i20 και την αυτοπεποίθηση του πίσω από το τιμόνι του, σήμερα είχε να αντιμετωπίσει και την κακή σειρά εκκίνησης με αποτέλεσμα να είναι αρκετά πίσω στην 7η θέση.

Με τέσσερις ειδικές συνολικού μήκους 60 χλμ. να απομένουν, ο Ott Tanak έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τη νίκη. Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, όλο το ενδιαφέρον και τα βλέμματα είναι στραμμένα στους δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές, οι οποίοι σαν σε επανάληψη του περσινού Ράλλυ Ισπανίας θα έχουν τη δική τους μάχη. Και σίγουρα, θα μας κρατήσει όλους στις μύτες των ποδιών μας!_Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου