Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Μεξικό: Μάχη με το χρόνο!

Μία μηχανική βλάβη στο πλοίο και μία θύελλα, έχουν προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση στην άφιξη του απαραίτητου εξοπλισμού στο Μεξικό, με τη Citroen, τη Michelin, αλλά και την Total να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα!

Ως γνωστόν, μεγάλος μέρος του εξοπλισμού, αλλά και των απαραίτητων στοιχείων που χρειάζονται οι ομάδες, αλλά και όσων αποτελούν μέρος του WRC, για τους υπερατλαντικούς αγώνες φορτώνονται σε φορτηγά πλοία και καταλήγουν στον επόμενο προορισμό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι ομάδες είχαν ενημερωθεί από το Ράλλυ Σουηδίας πως υπήρχε πρόβλημα με τη μεταφορά του εξοπλισμού στο Μεξικό. Καταρχήν, το φορτηγό πλοίο το οποίο θα ξεκινούσε από το λιμάνι της Χάβρης στη Γαλλία, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, ενώ υπήρξε περαιτέρω καθυστέρηση λόγω θύελλας. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την εξέλιξη, είναι η Citroen, η Michelin και η Total, η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή καυσίμων του θεσμού. Ο εξοπλισμός κάποιων ομάδων έχει φτάσει στο λιμάνι της Veracruz στο Μεξικό, αλλά πρέπει να μεταφερθεί 800 χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη της Leon, την ώρα που τα αγωνιστικά αυτοκίνητα παραδοσιακά μεταφέρονται αεροπορικώς.

Ο Ashley Fowler από την πλευρά της M-Sport, δήλωσε ότι θα είναι έτοιμοι σήμερα το πρωί, δουλεύοντας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει η Citroen, με τα περισσότερα ανταλλακτικά και μηχανικά μέρη να βρίσκονται στο πλοίο που έχει καθυστερήσει. Η γαλλική ομάδα έστειλε αεροπορικώς τα δύο αυτοκίνητα αναγνωρίσεων για τους Ogier και Lappi, έτσι ώστε να ξεκινήσουν στην ώρα τους, όπως και κάποια απαραίτητα ανταλλακτικά. Στην Toyota και τη Hyundai είναι πιο ήσυχοι, με τα απαραίτητα να έχουν ήδη φτάσει, αφού είχαν σταλεί στο Μεξικό κατευθείαν μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της χρονιάς πέρσι στην Αυστραλία!

Όμως, από το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν επηρεάζονται μόνο οι ομάδες, αλλά και ο Promoter του WRC, με αποτέλεσμα να σταλούν αεροπορικώς δύο τόνοι εξοπλισμού με cargo. Αντίστοιχα, το ίδιο έκανε και η Michelin στέλνοντας ελαστικά, την ώρα που το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα καύσιμα της Total, για τα οποία δεν υπάρχει λύση._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου