15 Φεβ 2018

WRC – Ράλλυ Σουηδίας: Η πρώτη στον Tanak

Ο Ott Tanak κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην σούπερ ειδική που άνοιξε την αυλαία του Ράλλυ Σουηδίας.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στη Σουηδία με τη τέλεση της πρώτης σούπερ ειδικής του αγώνα. Περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του 2ου γύρου του θεσμού, στο Karlstadt, τα πληρώματα έδωσαν τη μάχη τους με το χρονόμετρο στην ομώνυμη σούπερ ειδική μήκους σχεδόν 2 χιλιομέτρων. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η σούπερ ειδική είχε περισσότερο χαρακτήρα γιορτής, με τα πληρώματα να έχουν περισσότερο στο μυαλό τους μην κάνουν κάποιο ανόητο λάθος, παρά στην επίτευξη του απόλυτου χρόνου. Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, λοιπόν, και μπροστά σε χιλιάδες θεατές, ο Ott Tanak κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας με το Yaris WRC, με αποτέλεσμα στο τέλος της βραδιάς να είναι για πρώτη φορά επικεφαλής σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με τα χρώματα της Toyota.

Τρία εκατοστά πίσω του ακολούθησε ο ομόσταυλος του στην ιαπωνική-φινλανδική ομάδα, Jari Matti Latvala, συμπληρώνοντας ένα ιδανικό 1-2 για την Toyota. Άλλα τρία εκατοστά πίσω από τον Φινλανδό, βρέθηκε ο Mads Ostberg με το Citroen C3 WRC. Ο Νορβηγός μετρ των συγκεκριμένων επιφανειών, που θα οδηγήσει για λογαριασμό της γαλλικής ομάδας μόνο στο σουηδικό αγώνα (τουλάχιστον μέχρι σήμερα), παρά το γεγονός ότι έχει ελάχιστη εμπειρία με το αυτοκίνητο, σημείωσε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό χρόνο. Αν συνυπολογίσουμε την επίδοση του στο πρωινό shakedown, αλλά και στην ευνοϊκή σειρά εκκίνησης, ο Ostberg έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει την έκπληξη στον αγώνα. Ακόμα ένας Νορβηγός, ο Andreas Mikkelsen, συμπλήρωσε την πρώτη 4άδα με το Hyundai i20 WRC, μπροστά από τον Kris Meeke με το C3 WRC. Μάλιστα, ο Βρετανός δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και αισιόδοξος για αύριο. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Thierry Neuville, ο οποίος μάλλον είχε περισσότερο στο μυαλό του την περσινή του εμπειρία από τη συγκεκριμένη ε.δ., αφού είχε εγκαταλείψει μετά από ανόητο λάθος και ενώ ήταν επικεφαλής του αγώνα. Και αν αναρωτιέστε που ακριβώς βρίσκεται ο Sebastien Ogier, o Γάλλος 5άκις Πρωταθλητής έκανε μόλις τον 9ο χρόνο 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak, δηλώνοντας ότι δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την οδήγηση του.

Αυτή τη στιγμή, τα πληρώματα έχουν ξεκινήσει το... “ταξίδι” της επιστροφής στο Torsby, με την πρώτη από τις επτά συνολικά αυριανές ειδικές να είναι προγραμματισμένη για τις 08:55 ώρα Ελλάδος._Π.Τ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: