Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Τουρκίας: Η πρώτη στη Hyundai

Η αυλαία του Ράλλυ Τουρκίας άνοιξε με τους Andreas Mikkelsen και Thierry Neuville να σημειώνουν τον κορυφαίο χρόνο στην σούπερ ειδική της Μαρμαρίδας.

Η σούπερ ειδική στην πόλη της Μαρμαρίδας αποτέλεσε σήμερα το ορεκτικό του Ράλλυ Τουρκίας, πριν το κυρίως πιάτο που θα... “σερβιριστεί” αύριο το πρωί. Στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή συνολικού μήκους, η οποία και πραγματοποιήθηκε σε ασφάλτινες επιφάνειες, μπορεί το θέαμα να έμοιαζε περισσότερο με Gymkhana, αλλά αυτό δεν απέτρεψε χιλιάδες θεατές να βρεθούν στη διαδρομή και να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των οδηγών του WRC από κοντά. Με δεδομένο ότι ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει αύριο, οι συμμετέχοντες έδωσαν θέαμα με κάποιους να πιέζουν περισσότερο, ενώ άλλοι προτίμησαν να προστατεύσουν τα ελαστικά τους, έχοντας προτιμήσει μάλιστα να χρησιμοποιήσουν αυτά που είχαν στα αυτοκίνητα τους στο shakedown νωρίτερα.

wrc turkey

Έτσι, τα Hyundai i20 WRC των Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen σημείωσαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, με τον Βέλγο να χρησιμοποιεί δύο ελαστικά με τη σκληρή φόμα και δύο με τη μεσαία, ενώ ο Νορβηγός τέσσερα με τη μεσαία γόμα της Michelin. Κοντά τους βρέθηκε ο Pontus Tidemand με το Ford Fiesta WRC, στην επιστροφή του στο μπάκετ ενός WRCar, χρησιμοποιώντας επίσης τέσσερα ελαστικά με τη μεσαία γομά. Σχεδόν ίδιο χρόνο πραγματοποίησε και ο Sebastien Ogier με το Citroen C3 WRC, ο οποίος ακολούθησε παρόμοια στρατηγική στην επιλογή των ελαστικών του. Απρόοπτα δεν υπήρξαν και οι περισσότεροι από τους οδηγούς εξύμνησαν τους θεατές για την παρουσία τους, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι η αυριανή ημέρα θα είναι η πιο δύσκολη του αγώνα.

Κάτι απολύτως λογικό, αφού θα πρέπει να καλύψουν 161 αγωνιστικά χιλιόμετρα και μάλιστα στις πιο σκληρές ειδικές του αγώνα. Ένα ακόμα στοιχείο που προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς και τις ομάδες είναι το δελτίο καιρού, το οποίο και προβλέπει βροχοπτώσεις αύριο. Κάποιοι κάνουν λόγο για καταιγίδες, ενώ άλλοι για ελαφριά βροχόπτωση. Σε κάθε περίπτωση, αν η βροχή κάνει την εμφάνιση της η κατάσταση θα περιπλεκεί ακόμα περισσότερο. Η επιλογή της σκληρής γόμας δεν θα είναι η ενδεδειγμένη και η ρουλέτα των ελαστικών θα κάνει την εμφάνιση της. Όλα αυτά, όμως, θα τα δούμε αύριο με την πρώτη ε.δ. να είναι προγραμματισμένη στις 08:08 πμ με μήκος 24,85 χιλιομέτρων._Π.Τ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου