Αγώνες WRC

WRC: Σε τουλάχιστον δύο αγώνες του 2020 ο Latvala με Toyota Yaris WRC

Ο Φινλανδός οδηγός αποκάλυψε πως θα συμμετάσχει του χρόνου σε δύο αγώνες του Π.Π. Ράλλυ με Toyota Yaris WRC, ενώ στόχος του είναι λάβει μέρος στο θεσμό του 2020 σε συνολικά πέντε διοργανώσεις.

Με τους Sebastien Ogier, Elfyn Evans και Kalle Rovanpera να στελεχώνουν το ρόστερ της Toyota Gazoo Racing για το 2020, τόσο ο Kris Meeke όσο και ο Jari-Matti Latvala έμειναν χωρίς… τιμόνι για τη νέα σεζόν. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο 34χρονος Φινλανδός οδηγός, την επόμενη χρονιά θα συμμετάσχει με Toyota Yaris WRC στα Ράλλυ Σουηδίας και Φινλανδίας, ενώ στόχος του είναι οι εμφανίσεις του στο θεσμό να φτάσουν τελικά τις πέντε.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά τα δύο ράλλυ. Αλλά προσπαθώ να βρω κάποια χορηγία ώστε να προσθέσω σε αυτά τη Σαρδηνία, την Πορτογαλία και τη Μ. Βρετανία. Ιδανικά και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά αυτός είναι ένας πολύ ακριβός αγώνας.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συνεχίσω να οδηγώ το επόμενο έτος. Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για μένα, ήταν αρκετά θυελλώδης και στην προσωπική μου ζωή. Αντιμετωπίζω την επόμενη χρονιά ως μία παύση παρά ως το τέλος.»

Η παρουσία του Jari-Matti Latvala στους αγώνες το 2020 είναι πολύ πιθανόν να ωθήσει την Toyota ώστε η τελευταία να δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας δεύτερης ομάδας στο WRC – κάτι που θα έδινε στον Φινλανδό οδηγό τη δυνατότητα να πλαισιώσει τον Ιάπωνα, Takamoto Katsua, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στον αγώνα της πατρίδας του και σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του θεσμού για το 2020 – πλην του αγώνα στην Τουρκία, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες - με ένα ακόμα Yaris WRC.

«Όπως είπα, θέλω να οδηγήσω την επόμενη χρονιά. Ίσως να είχε νόημα να πλαισιώσω τον Katsua σε μια δεύτερη ομάδα και να προσπαθήσω να πάρω κάποιους βαθμούς», δήλωσε ο Φινλανδός οδηγός._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου