Αγώνες WRC

WRC: Στις 4 Οκτωβρίου το πρόγραμμα

Στην επόμενη συνεδρίαση του Παγκοσμίου συμβουλίου της FIA θα γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα του WRC για τη νέα χρονιά, με τη νέα φημολογία να αναφέρει ότι εκτός μένει το Ράλλυ Ισπανίας!

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, βρέθηκε στο Ράλλυ Τουρκίας και στο περιθώριο του αγώνα μίλησε για το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα της νέας χρονιάς στο WRC, το οποίο έχει καθυστερήσει να ανακοινωθεί. Ο Γάλλος ανάφερε ότι θα γνωστοποιηθεί σύντομα, ενώ ο Rally Directοr της FIA Yves Matton, ανέφερε ότι η αναμενόμενη ημερομηνία είναι η 4η Οκτωβρίου οπότε και συνεδριάζει η παγκόσμια επιτροπή Ράλλυ στην Κολωνία. Ο Todt θεωρεί ότι το νέο πρόγραμμα αποτελεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τη FIA. “Είναι καλό πρόβλημα αυτό! Καταρχήν, αυτό που θέλαμε είναι να διατηρήσουμε τον αριθμό των αγώνων σε 14. Αλλά το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγαλύτερο! Έτσι, έπρεπε να κάνουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και πλάνο, επιλέγοντας ποιος είναι ο καλύτερος αγώνας για το μέλλον. Αυτό απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες. Μπορώ να πω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε οριστικοποιήσει το πρόγραμμα.”

Οι τελευταίες διαρροές κάνουν λόγο για σημαντικές εκπλήξεις, με το προτεινόμενο πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους εξής αγώνες: Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Μεξικό, Αργεντινή, Χιλή, Πορτογαλία, Σαρδηνία, Κένυα, Γερμανία, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Τουρκία, Μ. Βρετανία και Ιαπωνία! Όπως σας είχαμε αναφέρει, τα Ράλλυ Σαφάρι και Ιαπωνίας είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψουν, με το Ράλλυ Κορσικής να έχει χάσει ήδη τη θέση του για το 2020. Την ίδια ώρα, η Νέα Ζηλανδία θα πάρει τη θέση της Αυστραλίας και απομένει να δούμε ποιος θα τεθεί εκτός για ενταχθεί η Ιαπωνία. Αρχικά, αναφέρθηκε ότι οι Τούρκοι θα μείνουν εκτός, αλλά έχουν συμβόλαιο με τον Promoter. Έτσι, όλο το παιχνίδι “παίζεται” ανάμεσα σε Ισπανία και Γερμανία, με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι το Ράλλυ Ισπανίας είναι πολύ πιθανό να τεθεί εκτός!_Π.Τ.

 

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου