Αγώνες WRC

WRC: Στο Alzenau o Loeb

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Περού, ο Sebastien Loeb ταξίδεψε στις εγκαταστάσεις της Hyundai Motorsport στο Alzenau, όπου και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της ομάδας.

Σε λίγες μέρες ο Sebastien Loeb και ο Daniel Elena θα εκκινήσουν στον αγώνα του Ντακάρ για το 2019, σε μία προσπάθεια να διεκδικήσουν τη νίκη με το ιδιωτικό Peugeot 3008 DKR. Πριν ταξιδέψουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το πλήρωμα με τους εννέα τίτλους βρέθηκε στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Alzenau, όπου και βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Hyundai Motorsport. Με δεδομένο ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα τους θα βρεθούν στις 18 Ιανουαρίου (αν όλα κυλήσουν ομαλά) πίσω στην Ευρώπη, αλλά και στις 21 του ίδιου μήνα ξεκινάνε οι αναγνωρίσεις του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, επισκέφτηκαν το αρχηγείο της κορεάτικης ομάδας για να φτιάξουν τα καθίσματα τους στο i20 WRC σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα μέτρα τους. Ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεση τους για δοκιμές θα είναι περιορισμένος, συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου, και κάθε ώρα που μπορούν να εξοικονομήσουν είναι δεδομένα πολύτιμη. Παράλληλα, είχαν μία πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους της ομάδας, ενώ ο Loeb φωτογραφήθηκε και για πρώτη φορά με τα χρώματα της Hyundai.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε μία μικρή συνέντευξη που δημοσίευσε η κορεάτικη ομάδα του εννιά φορές Πρωταθλητή, μετά την επίσκεψη του στο Alzenau.

Πως ήταν το πρόγραμμα σου τους τελευταίους μήνες και μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας σου με τη Hyundai για το 2019;

“Ταξίδεψα δύο φορές στο Ντουμπάι στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Ντακάρ. Την πρώτη με το αγωνιστικό αυτοκίνητο και τη δεύτερη για να κάνω προπόνηση με μπάγκι σε αμμόλοφους. Στη συνέχεια, πέρασα χρόνο με την κόρη μου και την οικογένεια μου για τις γιορτές και τώρα συνεχίζω την προετοιμασία μου για το Ντακάρ.”

Πότε θα οδηγήσει για πρώτη φορά το Hyundai i20 WRC;

“Ο χρόνος που έχουμε είναι πολύ πιεσμένος και η μοναδική ευκαιρία να οδηγήσω το αυτοκίνητο θα είναι πριν το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Στις 18 του μηνός θα επιστρέψω από το Ράλλυ Ντακάρ, ενώ οι αναγνωρίσεις ξεκινούν στις 21. Ελπίζω να προλάβουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με δεδομένο μικρό χρονικό διάστημα.”

Πως ήταν η πρώτη σου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας;

“Η επίσκεψη ήταν αρκετά παραγωγική, και βοήθησε εμένα και τον Daniel να μάθουμε κάποια πράγματα για το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα όταν θα το οδηγήσουμε. Έφτιαξα το κάθισμα και τη θέση οδήγησης, κάτι που είχα κάνει παλιότερα στο WTCC, αλλά ποτέ στα Ράλλυ. Κάναμε κάποιες αλλαγές για να είμαι άνετα στο αυτοκίνητο και έτοιμος στις δοκιμές. Αυτό θα μας βοηθήσει στην οικονομία του χρόνου.”

Έχεις συνηθίσει τα καινούργια σου χρώματα με τη Hyundai Motorsport;

“Σίγουρα, όταν έχω περάσει τόσα χρόνια με έναν Κατασκευαστή θα μου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω για να το συνηθίσω. Μου αρέσουν τα νέα μου χρώματα και ανυπομονώ για την πρόκληση. Όλα θα δείχνουν ότι θα είναι μία συναρπαστική χρονιά.”

Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το 2019; Είναι πιθανό να κερδίσεις και πάλι;

“Φυσικά, ελπίζω να μπορέσω να διεκδικήσω νίκες, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζω ότι είναι δύσκολη πρόκληση να το καταφέρω όταν επιστρέφω στο WRC, και μάλιστα με νέα ομάδα και αυτοκίνητο. Πέρσι συμμετείχαμε σε τρεις αγώνες και κερδίσαμε τον έναν από αυτούς. Ελπίζω να προσαρμοστώ γρήγορα στο i20 WRC και να σημειώσουμε ανταγωνιστικούς χρόνους, και ακόμα καλύτερα να διεκδικούμε την πρώτη θέση.”_Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου