top icon
Αγορά

«Απόβαση» στα B-SUV με το νέο Jeep Renegade

Το εμβληματικό Jeep Renegade ενδυναμώνει την παρουσία του στην κατηγορία των B-SUV με περισσότερες τεχνολογίες, πλήρη εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, προσιτή τιμή και μια γκάμα κινητήριων μονάδων για όλα τα γούστα.

Με βαθιές ρίζες στην παράδοση της μάρκας και σαφείς αναφορές στο θρυλικό Willys, το Jeep Renegade αποτελεί εδώ και χρόνια ένα μοντέλο σύμβολο στη γκάμα της εταιρείας. Και συνάμα, ένα αυτοκίνητο που εισάγει τους λάτρεις της τελευταίας στο μαγικό κόσμο της Jeep. Έναν κόσμο γεμάτο με προηγμένες τεχνολογίες και κορυφαίες δυνατότητες που δεν κοστίζουν μια ολόκληρη… περιουσία για να τις απολαύσεις.

Στο νέο Jeep Renegade όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι πλέον ακόμα πιο έντονα και διακριτά μέσα από μια σειρά αναβαθμίσεων που το καθιστούν ισχυρότερο, πιο οικονομικό στη χρήση, αλλά και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Με πρώτες εκείνες που αφορούν τις σύγχρονες μονάδες κίνησης που φιλοξενούνται κάτω από τα μεταλλικά μέρη, οι οποίες πληρούν το αυστηρό ευρωπαϊκό πρωτόκολλο, ως προς τις προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Final.

Jeep Renegade

Μονάδες κίνησης που συναρπάζουν

Βασικός στόχος της ομάδας εξέλιξης ήταν να εξελίξουν μια «παλέτα» μηχανικών μερών που θα καλύπτει κάθε ανάγκη με γνώμονα τόσο την υψηλή απόδοση όσο και την οικονομία. Όπερ και εγένετο! Έτσι, η νέα γκάμα περιλαμβάνει τους αναβαθμισμένους Turbo κινητήρες βενζίνης των 1,0 και 1,3 λίτρων της Jeep, με απόδοση 120 και 150 ίππων αντίστοιχα, αλλά και τη νέα γενιά του ντίζελ συνόλου 1.6MTJ που σε σχέση με το παρελθόν προσφέρει αυξημένη ιπποδύναμη, από τους 120 στους 130 πλέον ίππους.
Jeep Renegade

Βασικό χαρακτηριστικό των νέων συνόλων είναι η βελτιωμένη λειτουργία και η αύξηση της διαθέσιμη ροπής στις χαμηλές στροφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κινητήρα 1.0Τ τα 190 Nm ροπής είναι διαθέσιμα μόλις από τις 1.750 σ.α.λ., επιτρέποντας στο Renegade των 120 ίππων με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων να επιταχύνει άμεσα, είτε από στάση, είτε εν κινήσει. Το προηγμένο σύστημα εισαγωγής MultiAir III, αλλά και η ειδική επίστρωση στο εσωτερικό του κινητήρα εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση, χαμηλό επίπεδο θορύβου και μέση κατανάλωση μόλις 5,5 λίτρων/100 χλμ.

Jeep Renegade

Αντίστοιχα στον κινητήρα 1.3Τ, η εφαρμογή ενός νέου τούρμπο, διατήρησε τη μέγιστη ροπή στα 270 Nm τα οποία όμως πλέον αποδίδονται μόλις στις 1.560 σ.α.λ. αντί στις 1.850 σ.α.λ. Το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT των 6 σχέσεων, το οποίο πλέον προσφέρει τόσο λειτουργία Sport για πιο άμεσες αλλαγές σε γρήγορους ρυθμούς οδήγησης, αλλά και σύστημα Idle Coasting, όπου όταν ο οδηγός δεν πατάει γκάζι αποσυμπλέκει το σύστημα μετάδοσης από τον κινητήρα για περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Τέλος ο κινητήρας ντίζελ, με νέο σύστημα ψεκασμό και νέας σχεδίασης θάλαμο καύσης, προσφέρει αυξημένη απόδοση (130 ίπποι), αλλά και υψηλή ροπή (320 Nm), η οποία πλέον είναι διαθέσιμη και σε ακόμα χαμηλότερες στροφές -και συγκεκριμένα μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Οι αλλαγές εκτός από τις καλύτερες επιδόσεις και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, αύξησαν την αποδοτικότητα, αλλά και την αντοχή αυτού του προηγμένου ντίζελ συνόλου.

Jeep Renegade

Και με plugin υβριδικό σύστημα κίνησης

Με το προηγμένο σύστημα 4xe, το Jeep Renegade εκδημοκρατίζει την plug-in υβριδική τεχνολογία καθιστώντας την προσιτή σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Συνολικά, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και την μακρά παράδοση της στα συστήματα τετρακίνησης, η Jeep, προσφέρει με την έκδοση 4xe  μια πρόταση που αποτελεί την ιδανική λύση τόσο για τις καθημερινές μετακινήσεις, όσο και τις εντός ή εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Παρά τον εξαιρετικά φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του, το Jeep Renegade 4xe δεν κάνει κανένα συμβιβασμό όσον αφορά στην απόδοση και στις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιώντας στο μέγιστο την υψηλή ισχύ (από 190 έως 240 ίππους), την προηγμένη τετρακίνηση 4xe και την κορυφαία τεχνολογία. Παράλληλα διαθέτει δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για έως 50 χλμ., αλλά και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που φτάνει τα μόλις 1,9 λίτρα/100 χλμ. στην υβριδική λειτουργία.

Jeep Renegade

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η σύνδεση του θερμικού κινητήρα με τους δύο ηλεκτροκινητήρες εξασφαλίζει ότι το σύστημα 4xe και η κίνηση σε όλους τους τροχούς είναι διαθέσιμη όποια στιγμή χρειαστεί και ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας. Παράλληλα όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα είναι προφυλαγμένα από τους εξωτερικούς παράγοντες και αδιάβροχα. Η μπαταρία χωρητικότητας 11,4 kWh διαθέτει δικό της σύστημα θέρμανσης και ψύξης και έτσι η απόδοση της δεν επηρεάζεται ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέφτει.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με την παρουσίαση της plug-in υβριδικής τεχνολογίας 4xe:

Χρηματοδότηση «χωρίς όρια»

Με τους φίλους της εταιρείας Jeep να διαθέτουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο ζωής, η Jeep, δημιούργησε έναν εξίσου δυναμικό τρόπο απόκτησης των μοντέλων της. Το πρόγραμμα Jeep Unlimited δίνει τη δυνατότητα της επιλογή του μοντέλου -συμβατικού ή plug-in υβριδικού- και της έκδοσης που επιθυμεί ο αγοραστής, με ιδιαίτερα χαμηλή προκαταβολή και εξίσου χαμηλή μηνιαία δόση.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δημοφιλούς Jeep Renegade, το οποίο είναι διαθέσιμο με προκαταβολή μόλις 5.370 ευρώ και μηνιαία δόση 194 ευρώ, καθιστώντας την απόκτηση ενός 100% αυθεντικού Jeep πιο εύκολη και προσιτή από ποτέ.

Jeep Renegade

Οι τιμές του Jeep Renegade είναι εξίσου ανταγωνιστικές με την έκδοση με τον κινητήρα 1.0 Τ3 120 PS να ξεκινούν από τα 18.300 ευρώ και τον 1.3 Τ4 150 PS από 21.650 ευρώ. Οι εκδόσεις ντίζελ με τον κινητήρα 1.6 Multijet 130PS έχουν αφετηρία τα 21.650 ευρώ, ενώ η plug-in υβριδικές 4xe τα 38.900 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι εκδόσεις του Jeep Renegade 4xe έχουν λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, γεγονός που απαλλάσσει τους εταιρικούς χρήστες από τον σχετικό φόρο.

Jeep Renegade

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Jeep Renegade
  • Jeep Renegade
  • Jeep Renegade
  • Jeep Renegade
  • Jeep Renegade
  • Jeep Renegade
  • Jeep Renegade
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ