top icon
Πωλήσεις

VW Passat TSI EcoFuel

Mετά το eco up!, η Kosmocar-VW διευρύνει τη διαθέσιμη γκάμα των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου CNG, λανσάροντας στην ελληνική αγορά το Passat TSI Ecofuel.

Mετά το eco up!, η Kosmocar-VW διευρύνει τη διαθέσιμη γκάμα των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου CNG, λανσάροντας στην ελληνική αγορά το Passat TSI Ecofuel.

Το φυσικό αέριο (CNG–Compressed Natural Gas) ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά: είναι οικονομικότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, είναι ασφαλές, δεν νοθεύεται, ενώ θεωρείται το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει. Έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει καθοριστικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων.
 
Σήμερα, μετά το
eco up!, η Kosmocar-Volkswagen διευρύνει την διαθέσιμη γκάμα των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου CNG, λανσάροντας στην ελληνική αγορά το PassatTSI Ecofuel (150ps). Διαθέτει παγκοσμίως τον πρώτο κινητήρα φυσικού αερίου που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό + διπλή υπερτροφοδότηση (Compressor & Turbo), προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με άριστη οικονομία χρήσης, βάζοντας τελικά ένα τέλος σε αυτούς τους περιορισμούς. Επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα 214 χλμ/ώρα, ενώ καταναλώνει 4,3 κιλά φυσικού αερίου ανά 100χλμ.
 
Το φυσικό αέριο πωλείται σε κιλά. Το ένα κιλό φυσικού αερίου περιέχει πολύ περισσότερη ενέργεια από ένα λίτρο οποιουδήποτε υγρού καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, η ενεργειακή ισοδυναμία είναι:
1 kg φυσικού αερίου=1,5 lt βενζίνης=1,3 lt πετρελαίου=2 lt υγραέριο. Σήμερα η τιμή ανά κιλό του CNG κυμαίνεται κάτω από 1 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,97 ευρώ). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόστος καυσίμων για το PassatTSI EcoFuel ανέρχεται σε 4,17 ευρώ ανά 100 χλμ., αποτελώντας το οικονομικότερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του, τόσο σε σύγκριση με τα Diesel όσο και με τα υβριδικά!
 
Στρατηγική Συνεργασία
Kosmocar-Volkswagen με ΔΕΠΑ
Η Kosmocar–VW είναι η μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία που έχει ξεκινήσει στρατηγική συνεργασία με την ΔΕΠΑ, στα πλαίσια ανάπτυξης της αεριοκίνησης στην ελληνική Αγορά, και έχει ήδη παραδώσει 10 Passat TSI EcoFuel σε οδηγούς ΤΑΧΙ της Αττικής. Οι πρώτες εντυπώσεις των οδηγών ταξί μετά από χρήση περίπου 15.000 χλμ είναι εξαιρετικά θετικές, αναφέροντας κατά μέσο όρο μείωση στο κόστος κατανάλωσης (ευρώ/χλμ) που κυμαίνεται μεταξύ 50%-60% σε σχέση με τα προηγούμενα Diesel αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους.
 

Δίκτυο Διάθεσης Φυσικού Αερίου κίνησης
Σε ότι αφορά στις μελλοντικές κινήσεις της ΔΕΠΑ, τα άμεσα πλάνα της εταιρίας στοχεύουν στην επέκταση του δικτύου τροφοδότησης φυσικού αερίου σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, με το άνοιγμα 6-7 νέων πρατηρίων στις μεγάλες πόλεις κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης εντός του 2013, και τα υπόλοιπα 6-7 μέσα στο 2014. Τα 2 πρώτα πρατήρια είναι ήδη διαθέσιμα στους καταναλωτές στο Ίλιον και την Ανθούσα Αττικής, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εμπορική λειτουργία των πρατηρίων σε Θεσσαλονίκη και Κηφισιά.

 

Διάταξη δεξαμενών καυσίμου–Λειτουργία συστήματος ECOFUEL
Το Passat TSI Ecofuel διαθέτει 3 υποδαπέδιες δεξαμενές φυσικού αερίου από ειδικής επεξεργασίας ατσάλι χαμηλού βάρους (μια εμπρός από τον πίσω άξονα και δύο πίσω) και μια δεξαμενή βενζίνης. Δεν υπάρχουν διακόπτες για χειροκίνητη μετάβαση από φυσικό αέριο σε βενζίνη ή το αντίστροφο, διότι το Passat TSI EcoFuel σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για λειτουργία με φυσικό αέριο. Η βενζίνη χρησιμοποιείται μόνο για την εκκίνηση του κινητήρα. Όταν οι δεξαμενές φυσικού αερίου αδειάσουν, γίνεται αυτόματη μετάβαση της τροφοδοσίας στη βενζίνη. Στον πίνακα οργάνων έχουν ενσωματωθεί δύο ξεχωριστοί δείκτες μέτρησης για κάθε τύπο καυσίμου.

Η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι επίσης εντυπωσιακή. Με 21 κιλά φυσικού αερίου καθώς και 31 λίτρα βενζίνης, το PassatTSI EcoFuel μπορεί να διανύσει 980 χιλιόμετρα (με αποκλειστική τροφοδοσία φυσικού αερίου, 480 χιλιόμετρα).
 
Τιμές Λιανικής και ΤΑΧΙ
Passat EcoFuel 1.4 TSI 150PS Limousine
Λιανική τιμή 26.500 ευρώ

Όφελος Απόσυρσης 960 ευρώ
Λιανική τιμή με απόσυρση 25.540 ευρώ

PassatEcoFuelTAXI Limousine     
Λιανική τιμή 23.600 ευρώ     

 
 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ