Αντίο Toyota Avensis, καλωσόρισες Camry

Η Toyota παρουσίασε στο Σαλόνι του Παρισιού το Camry, το οποίο είναι υβριδικό και παραλαμβάνει και επισήμως τη σκυτάλη από το Avensis.

Ύστερα από απουσία 14 ετών, η Toyota παίρνει την απόφαση να «επανατοποθετήσει» στις αγορές της Ευρώπης το Camry ούτως ώστε, όπως η ίδια δηλώνει, να συνεχίσει να δίνει το «παρών» στις κατηγορίες D και Ε. Όπως έγινε επισήμως γνωστό, το ιαπωνικό σεντάν θα είναι διαθέσιμο μόνο σε υβριδική έκδοση, η οποία θα συνδυάζεται μ’ έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης με θερμική απόδοση 41% και χωρητικότητα 2,5 λίτρων. Η απόδοση του όλου «πακέτο», το οποίο θα συνεργάζεται με CVT κιβώτιο, ορίζεται στους 218 ίππους. Το υβριδικό, όχι όμως και plug-in, Toyota Camry θα καταστεί έτσι η 8η διαθέσιμη πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά με «μικτό» σύστημα κίνησης.

Η εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της υβριδικής μονάδας κίνησης του νέου Camry είναι 98 gr ανά χλμ. και η μέση κατανάλωση που επισήμως ανακοινώνεται αγγίζει τα 4,2 λιτ./100 χλμ.

Το Toyota Camry, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1982, βρίσκεται αισίως πλέον στην 8η κατά σειρά γενιά του. Όλα αυτά τα χρόνια, έχει διατεθεί σε περισσότερες από 100 χώρες του πλανήτη, με τις πωλήσεις του να ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 19 εκ. μονάδες. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Toyota, αποτελεί με μέσες ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 700.000 μονάδων, το best seller μοντέλο σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία D/E.

Το Toyota Camry βασίζεται στη γνώριμη πλατφόρμα Τoyota’s New Global Architecture την οποία υιοθετεί σήμερα το CΗ-R, το Prius, αλλά και το νέο RAV4. Σε σχέση πάντως, με τις ιαπωνικές και αμερικάνικες εκδοχές του μοντέλου, οι ευρωπαϊκές αναμένεται να διαθέτουν, μεταξύ άλλων, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και αναθεωρημένη ηχομόνωση.

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή της αναφοράς μας, το Camry θα είναι το μοντέλο που θα παραλάβει τη σκυτάλη από το Avensis, χωρίς όμως και να το αντικαθιστά στη μονάδα παραγωγής της Toyota στη Μ. Βρετανία. Κι αυτό, γιατί όλα τα ευρωπαϊκά Camry θα εισάγονται απευθείας από την Ιαπωνία, όπου και θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται.

Η διάθεση του υβριδικού Camry στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Toyota._X.A.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου