Ψυχραιμίαααα

Σχόλιό μας με αφορμή την πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού να δημιουργήσει Οργανωτική Επιτροπή για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», με επικεφαλής τον Τάκη Πουρναράκη.

Αντικείμενο, η επιστροφή των ελληνικών αγώνων στο διεθνές motorsport, που μας λείπει. Επί του προκειμένου μάς είναι αδιάφορες οι επιδόσεις του κ. Αυγενάκη σε σχέση με το χαρτοφυλάκιό του. Ευρύτερα άλλωστε κρίνεται. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δική μας εμπειρία, τον θεωρούμε αγενή, με δεδομένο πως στα τέλη του 2019 δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να παραχωρήσει συνέντευξη στους 4Τροχούς. Κάθε άρνηση βεβαίως είναι αποδεκτή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κοροϊδία έχει να κάνει με το ότι δεν απάντησαν ποτέ από το γραφείο του για τις «τεχνικές λεπτομέρειες», κάτι που απλά τον εκθέτει.

Σε κάθε περίπτωση, αν αντικατασταθεί στο Υπουργείο του, η αναγγελία του για επιστροφή των ελληνικών αγώνων σε διεθνή ημερολόγια -ως δικό του έργο- θα αποδειχθεί ακόμα μια «φούσκα». Όπως οι αστοχίες σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην ουσία τώρα και σε σχέση με τις περίπου «συμμετοχές» στη σχετική εκδήλωση και με το πώς μας τους «σύστησε» το Υπουργείο. Είναι θέμα τάξης να διευκρινίσουμε ότι ο φίλος κ. Γιώργος Δελαπόρτας, με εξαιρετική διαδρομή σε εκδηλώσεις ακριβείας με αυτοκίνητο, δεν έχει υπάρξει οδηγός αγώνων. Αντίστοιχα, δυστυχώς ο Λάμπρος Αθανασούλας δεν έχει κερδίσει ακόμα το Ράλλυ Ακρόπολις και ευτυχώς, ο Γιώργος Ζυμαρίδης δε χαρακτηρίζεται από τα Dirt Games. Τα ξεπερνάει.

Σεβόμαστε τον μηχανολόγο μηχανικό και δημοσιογράφο Τάκη Πουρναράκη, ως έντιμο συνάδελφο του ειδικού Τύπου και θα είμαστε ειλικρινείς, όντας και πικραμένοι. Ο άλλοτε συνεργάτης μας, επιλέχθηκε ως μέλος του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, ως έμπιστος του Υπουργού. Η σχέση του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκινάει και τελειώνει στο σπικάζ της εκκίνησης-τερματισμού του ΡΑ, των Dirt Games και του Pick Πάτρας. Εκτός κι αν αποτελεί εμπειρία σε σχέση με το Motosport η περιγραφή αγώνων F1 στην τηλεόραση. Γεγονός είναι ότι συνεργάζεται με τον κ. Παύλο Αθανασούλα, άνθρωπο με άποψη, γνώση και ρόλο, που έχει την τέλεια σχέση με την κ. Ανίτα Πασαλή.

Η Α.Π., «βαρύ χαρτί» με γνώση και ιστορία περίσσευμα, αλλά και με ήθος για σεμινάριο. Κυρία, στέλεχος από το χρυσό παρελθόν του ΡΑ, που παραμένει ενεργή, σε πλήρη εμπλοκή με τη FIA. H Ανίτα, που μέχρι πρόσφατα συνεργάστηκε σε βάθος με τον τέως πρόεδρο της ΟΜΑΕ, Δημήτρη Μιχελακάκη και τον άλλοτε αντιπρόεδρό της, Γιάννη Μεσημέρη, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της αυτονόητης επιστροφής στη διεθνή σκηνή, χωρίς να υποβαθμίζουμε την ευθύνη που οι ίδιοι φέρουν για την τωρινή απουσία.

Επιστροφή στη διεθνή σκηνή λοιπόν και προχθές, στο «Διόνυσο», όπου και η πανηγυρική εξαγγελία, διακρίναμε την πλήρη ισοπέδωση των πάντων σε σχέση με το χθες και το σήμερα και μάλιστα, με θολή την προοπτική.

Αγνοήθηκαν οι θεσμοί...

… όπως αντιπροσωπεύονται από την ΟΜΑΕ, που εκπροσωπεί τη FIA, αλλά και η ιστορία, που την έγραψαν στο χρυσό βιβλίο της ΕΛΠΑ παράγοντες και αγωνιζόμενοι με δυνατά κεφάλαια σε τόμους και για την εποχή της ΟΜΑΕ. Λεπτομέρεια αποτελεί το αν ήταν επί διοίκησης Μανώλη Χαλιβελάκη, Δημήτρη Μιχελακάκη ή της σημερινής του Επαμεινώνδα Φατούρου, του οποίου το επίπεδο δεν αμφισβητείται αναφορικά με την κλάση, τη μόρφωση και την αγωγή του.

Ο σεβασμός στο θεσμό και στους εκλεγμένους εκπροσώπους του δεν έχει μετρητή, δεν επιλέγεις εσύ το «διοικητή» τον οποίο οφείλεις να σεβαστείς. Όταν «προσπερνάς», απλά προσβάλεις έναν ευαίσθητο χώρο με συναίσθημα, χωρίς πολιτικό χρωματισμό.

Με την ευκαιρία, έχει χυθεί πολύς ιδρώτας και έχουν επενδυθεί εκατομμύρια από τους Έλληνες αθλητές για την ιστορία των διεθνών αγώνων της χώρας. Στην «τέλεια διαδρομή» τους, ήταν σημαντικές οι υπογραφές Δαρδούφα, Δεσποτόπουλου, Μανιατόπουλου, πολύτιμη με κόστος-φωτιά αυτή του Μάριου Ηλιόπουλου, ενώ ήταν μεγάλη η οικονομική και ηθική βλάβη που υπέστη ο Παύλος Αθανασούλας όταν ενεπλάκη σε επίπεδο οργάνωσης.

Βλέπετε, από τα περάσματα-ζωγραφιά του Μοσχού, του Τζίγγερ, του Βωβού, του Κύρκου του Παπαδημητρίου, του Λάμπρου Αθανασούλα κ.ά. προέκυψαν γεγονότα που αντέχουν στο χρόνο και κοσμούν τη μνήμη όσων γνωρίζουν. Όσων επέδειξαν ήθος και έντιμο πάθος και για τη συνέχεια, και όχι για την πολιτική καταξίωση, την αναγνωρισιμότητα και την επαγγελματική εμπλοκή.

Γεγονός είναι ότι η έντιμη φιλοδοξία… παθιάζει και κάνει τη διαφορά, αλλά με σημαία το τακτ που εν προκειμένω έλειψε και αυτή η άκομψη συμπεριφορά δεν μπορεί να έχει άλλοθι την προοπτική. Αμφισβητούμε ευθέως και τη θολή ουσία της εξαγγελίας, η οποία είναι αδύνατον να υλοποιηθεί όπως και αν διαμορφωθούν οι περιβόητες επιτροπές με διορισμένους που θα φορούν το μανδύα εκπροσώπου του ενός ή του άλλου φορέα - με διακριτική και εκ του ασφαλούς εμπλοκή.

Ο χώρος έχει ως φορέα την OMAE σε επίπεδο FIA, όπως και την ΕΟ ΦΙΛΠΑ σε σχέση με τη FIVA και εκτίμησή μας είναι ότι οι συμμετέχοντες σε κυβερνητικές επιτροπές θα εκτεθούν, ενώ οι «μένω μακριά, παρακολουθώ και στηρίζω σε καθαρό τοπίο» ενδεχομένως να δικαιωθούν.

Με την ευκαιρία

Ειλικρινά, αγαπητέ Πρωθυπουργέ, αναρωτιέται κανείς πώς αποδεικνύεται η ευαισθησία σας και το ενδιαφέρον σας για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό σε διεθνές επίπεδο, όταν αυτό συνδέεται με ενέργειες που στηρίζονται στον κομματικό σας μηχανισμό, με αντικείμενο την επικοινωνία...

Πρακτική, σε σύγκρουση με το μότο «οι γνώστες κάνουν τη διαφορά», επιλογή που συνήθως σας δικαιώνει._ Στρατισίνο

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Περισσότερα Άρθρα του Συντάκτη

Κατηγορία άρθρου