top icon
Blog

70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις: Έσβησαν τα κόκκινα φώτα… Ο χορός αρχίζει

Η Ελλάδα, λόγω ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που εξελίσσεται χάρη στην πολιτεία με βαρύ ατού την ομάδα Οργάνωσης, είναι στο επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και παραπέρα…

Σε πτήση η χώρα μας από σήμερα με την επίσημη παρουσίαση και με σεβασμό στην αδικία και στα ύπουλα χτυπήματα και της φύσης. Ελλάδα είναι το Ράλλυ Ακρόπολις.

Το savoir-faire του Έλληνα σε επίπεδο κορυφής. Τον πληγώνουμε τον τόπο μας εμείς οι ίδιοι, αλλά όταν λειτουργούμε με έμπνευση, όπως η ομάδα του Motorsport Greece, που δημιούργησε και στηρίζει η πολιτεία, δείχνουμε το σωστό, το πολιτισμένο της και δημιουργικό πρόσωπο.

Φέρτε μου το βιβλίο Γκίνες και μια ακριβή πένα της Montblanc. Είμαστε 70 χρόνια στην κορυφή. Συγκλονίζει η διάρκεια, ανατριχίλα όμως προκύπτει και στην ουσία του εγχειρήματος, που -με σεβασμό στους απόντες- την υπογράφουν ο Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, η κ. Ανίτα Πασαλή και ο Λευτέρης Αυγενάκης, εκπροσωπώντας μια δυνατή κοινότητα όπου το συναίσθημα συναντάει την τέχνη σε υψηλά, ζηλευτά επίπεδα.

Ανατριχίλα

Σήμερα στον Φλοίσβο, σε εκδήλωση-ιεροτελεστία, με το γεγονός να μας ξεπερνάει. Για το άψογο στήσιμο της εκδήλωσης, τα εύσημα στον Τάκη Πουρναράκη, με κερί αναμμένο δίπλα του την Ελένη Ξενάκη. Η Ελένη του 4Τ και του COTY, και δεν περιγράφω άλλο.

Ακρόπολις

Η βαριά ευθύνη της προηγούμενης και της επομένης της ουσιαστικής ημέρας στα βουνά, στην πλάτη της Ανίτας Πασαλή, που πάντα χαμογελάει συγκρατημένα, αφού ξέρει. Άλλωστε, πολλά χρόνια στη σκόνη, έχει την εμπειρία και έναν μαγικό τρόπο να λάμπει και στην Ανατολή και στη Δύση. Όπως άλλωστε το κάνει με συνέπεια ο κ. Νικόλας Κερερές, ο δικός μας κυβερνητικός εκπρόσωπος, τοποθετώντας το ρόλο στη σωστή του θέση.

Αλλαγή φρουράς

Ήταν παρόντες ο δημιουργός, ο ουσιαστικός ηγέτης του αγώνα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, και ο επικεφαλής σήμερα, τυπικά και ουσιαστικά όπως λέγεται, κ. Γιάννης Οικονόμου. Η πολιτεία δε συμμετέχει έτσι απλά, αλλά προΐσταται και συντονίζει, με τον Αυγενάκη να διδάσκει υπερκομματικό χαρακτήρα σε ό,τι μας ενώνει.

Σεβασμός στον Φθιώτη πολιτικό, στον Γιάννη Οικονόμου, με το βαρύ παλμαρέ, που αναγνωρίζει και υποστηρίζει συμμετέχοντας με χαρακτηριστική ευγένεια. Ένας ταπεινός Έλληνας που ήρθε για να δώσει την έντιμη ενέργειά του, και όχι για να διεκδικήσει λάμψη.

Ακρόπολις

Όλοι πίσω από τη μαρκίζα σε απόσταση από το μέγεθος Ράλλυ Ακρόπολις. Όλος ο χώρος, η πρώτη γραμμή, και σε βάθος για το γεγονός, που προηγείται και δεν είναι μόνο η ιστορία. Ούτε η τέλεια οργάνωση. Αθανασούλας και Παπαζαφειρόπουλος είναι σίγουρο ότι θα κληθούν από τη FIA ώστε να διδάξουν διαχείριση χορηγών με παράδειγμα την ΕΚΟ. Παγκόσμιοι, στον χρυσό χορηγό του αγώνα, χάρη στα στελέχη του. Έχουν τον τρόπο τους, και άλλωστε είναι ο λόγος που πληκτρολογείς και αυτόματα προκύπτει EKO ACROPOLIS RALLY.

Άναψαν τα πράσινα φώτα

Της εκκίνησης, και αν η SS στο Φάληρο γίνεται για την επικοινωνία της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, ευθύνη COSMOTE, η συνέχεια πρόκειται για μενού με πολλά αστέρια Michelin. Του ονείρου κάθε ημέρα, κεντημένη στον καλύτερο, πιο ανθεκτικό και γοητευτικό καμβά του WRC, με το σωστό άρωμα. Για τους οδηγούς συναρπάζει η πονηρή Γραμμένη, η Wolf PS την Κυριακή. Αν ήμουν θεατής θα πήγαινα Ταρζάν, ως φόρο τιμής στη διαδρομή μου.

Acropolis Rally Special Stage

Όπου και να πάμε, θα περιμένουμε τους Έλληνες. Ακόμα και ο gentleman με το Rally 4 προσφέρει, ενώ είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές θα πιέσουν σε ένα περιβάλλον που τους φορτίζει, αλλά δεν τους ευνοεί. Άλλωστε, εκεί θα πρέπει να δουλέψουν οι αρμόδιοι, και κυρίως η ΟΜΑΕ, ώστε σε συνεργασία με την πολιτεία να αναβαθμιστεί και να διεκδικεί την κορυφή σε WRC2-3 ο Έλληνας, καλά δουλεμένος πρωταθλητής.

Όπως ο δις πλέον Άλεξ Τσουλόφτας. Σωματοφύλακές του οι καλύτεροι. Ενδεικτικά, Αθανασούλας, Κεχαγιάς, Ρουστέμης, Βελάνης, Καρέλλης, μακάρι ο Σωκράτης Τσολακίδης. Με ατού τον Γιώργη Πολυζώη δίπλα του και πλεονέκτημα το ταλέντο, την εμπειρία τους και το μέταλλο του οδηγού, που δεν πτοείται από την απουσία. Σίγουροι οι Γαλεράκης-Σούκουλης με R3 κ.ά.

Σημαντικοί στα Rally 3 & 4 με επιβεβαιωμένη τη συμμετοχή των Λευκαδίτη-Άκρατου. Οι δικοί μας, με το Γκάλλο-208!

Τι άλλο, ψυχραιμία ώστε να ζήσουμε τη στιγμή ιδανικά και σε διάρκεια. Για τους νεότερους, άλλωστε, ο ορίζοντας έχει βάθος 100 χρόνια. Φαίνεται ευκολάκι, αλλά είναι υπέρβαση με σφραγίδα ελληνική. Σεβασμός._«Στρατισίνο»

Ακρόπολις

ΥΓ.: Απαρατήρητη η ΟΜΑΕ; Κάθε άλλο, απλώς επιβάλλει τη σιωπή μου ο σεβασμός στους ρόλους των παρόντων, του υγιέστατου Δημήτρη Μιχελακάκη και της κ. Φωτεινής Ψαρράκου, που απηύθυνε τον διακριτικό χαιρετισμό που ταιριάζει στην περίπτωση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ