top icon
Blog

Karting: Προεόρτια

Στο Καρτοντρόμο πάλι σήμερα. Ελεύθερες και Χρονομετρημένες δοκιμές για τέσσερις σειρές αγώνων, στον Β’ γύρο του Πρωταθλήματος. Λίγες ώρες νωρίτερα κρίθηκε η pole στον αγώνα της F1 στην Αυστραλία. Ο pole man Χάμιλτον άλλωστε, από τα karting ξεκίνησε και είναι σαφές, πως οδηγεί και εμπνέει και τους Έλληνες νεαρούς αθλητές. 

Η τέλεια "διαδρομή", εδώ στο φιλόξενο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Καρτοντρόμο όπου σε εμπνέει και το περιβάλλον και οι χώροι υποδοχής. Το σωματείο ΕΛΛΑΔΑ σε αρμονική συνεργασία με την επιτροπή καρτ της ΟΜΑΕ, δημιουργούν προϋποθέσεις για τον τέλειο τον έγκυρο αγώνα, με τη σφραγίδα του Αλυτάρχη Στέλιου Καγιάφα που κοσμεί το Ελληνικό Motorsport. 

Κολλημένοι με τα μωρά εμείς, είχαμε μάτια για τις κατηγορίες mini και junior και στα κενά, αφτιά για τις λίγες και σοφές κουβέντες του κ. Σωκράτη Πολυχρονίδη που μας διδάσκει και ας μην το ξέρει. 

Άλλωστε στο καρτ, όπως και στο ποδόσφαιρο, μόνο ακούς. Ποτέ δεν λες ότι ξέρεις. Οφείλεις σεβασμό σε γονείς, αθλητές, τεχνικούς, κόουτς κ.α όπως οι πολλοί σημαντικοί ιδιοκτήτες της πίστας εκεί, που διαχρονικά στηρίζουν το περιοδικό μας. 

Στο μπαλκόνι …. 

Από τους πλέον φιλόξενους χώρους των Ελληνικών αγώνων. Η "ζωή" εκεί με την αγωνία να κτυπάει κόκκινο και τα συναισθήματα να προσθέτουν μη μετρήσιμο βάρος, ξεπερνάει τους αριθμούς στον ηλεκτρονικό πίνακα. 

Άλλωστε, όπως σχολίασε ο σοφός, ο κ. Σωκράτης Πολυχρονίδης, "οι χρόνοι δοκιμών σε αυτές τις κατηγορίες όπου οι πιλότοι είναι παιδιά, λένε τη μισή αλήθεια". Κάτι απρόβλεπτο μπορεί να επηρεάσει απειροελάχιστα την επίδοση και το ρυθμό. Επαληθεύεται το σκεπτικό του με λεπτομέρεια που αφορά μη δημοσιεύσιμο ρεπορτάζ και είναι μια αναπνοή η διαφορά των Κομνηνού-Λάντζη στη Junior, με τους Ξηνταβελώνη και Δεβετζόγλου να ακολουθούν. Σεργιανίδης-Χατζης 1-2 θα σχόλιάσουν οι ειδικοί. 

Στα μάτια μας, οι δικοί μας, "Χάμιλτον-Φέτελ" στα χιλιοστά. Μικροί, Έλληνες ήρωες ! 

Οριακές οι διαφορές και στη μίνι όπου το "σφικτό" 1-2-3 αφορά τους Περιστερά-Σπανό-Αγγελόπουλο. Τον Γιάννη δεν θα τον απολαύσει αύριο ο μπαμπάς του Νικόλας που πάει Κατάρ για το MotoGP, ενώ σε ένα μήνα θα πάνε μαζί στην Ιταλία. Για διεθνή αγώνα mini bike με αναβάτες 10χρονους, όπως ο δικός "μας". 

Για εμάς τους "περαστικούς", σημαντικό ότι τους στηρίζουν τεράστιοι. Οι Μαιτοι, οι Ζάχοι και η speed force του Τάσου.

Τσερανίδη, πιστάρχης στη Βάρης-Κορωπίου, ο τέλειος χώρος για επαγγελματικά event, με προσανατολισμένο το σύνολο σε αυτή την κατεύθυνση. Παππούς του Μάριου Αγγελόπουλου, ο συναθλητής μου Γιώργος, ένας gentleman του χώρου των Ράλλυ. 

Για τους Μαιτους, το Φώτη και τον Κώστα τι να γράψεις; Μιλούν τα παλμαρέ τους και η δουλειά τους στις πίστες. Πολλών διαστάσεων οι Ζάχοι με αυτοκίνητο ή καρτ και αν ποτέ πάτε στα paddock επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις της Praga Kart του Νίκου και του Βασίλη. Απλά: Ευρώπη σε όλα.

Γιάννης Λάντζης 

Επίλογος η χειραψία-γνωριμία με τον γιο του κ Άκη Λάντζη και της κ. Χριστίνας Πολύζου που ζουν εκφράζοντας ένα μεθοδευμένο όσο και ποιοτικό πάθος για την πρόοδο των παιδιών τους. Σεβασμός στους γονείς, υπόκλιση στον κόουτς Κώστα Χατζή που υποστηρίζει με ζηλευτή συνέπεια και Προσοχή! Οφείλεις να χαιρετίσεις με εκτίμηση έναν νέο αθλητή που φορτωμένος διακρίσεις εντός και εκτός, μεθαύριο, το Μάιο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο πολύ σημαντικό Academy CIK. Στο δρόμο που χάραξε ο νεαρός Ντάρσι τον περασμένο χρόνο. 

Μεγάλη, πολύ σημαντική υπόθεση η διεθνής παρουσία ως επιλογή, σε καταξιωμένους θεσμούς. Μονόδρομος η μέγιστη υποστήριξη. 

Όπως και η προβολή που άλλωστε στο καρτ παίρνει όσκαρ με μαέστρο τον Κώστα Λεώνη, στα πλήκτρα τον Νώντα Δουζίνα και στους φακούς τον Γιάννη Αλμπανέλη. Όλοι τους δικοί μας άνθρωποι, όλοι τους σήμερα παρόντες στις Αφίδνες στο κάλεσμα της κ. Ψαράκου που έχει εκτοξεύσει τον πήχη όπου επιχειρεί. 

Η ουσία αύριο και να πάτε στο Καρτοντρόμο όπου θα αποζημιωθείτε από το θέαμα, το συναγωνισμό και την ενημέρωση. Όταν μάλιστα πλησιάζει το "μπουλούκι"-ανθοδέσμη με τα μωρά και τα παιδιά, της μίνι και της junior, απλά να σέβεστε. Το έχουν. Είναι δικαίωμά τους ο χώρος και το γράφει ένας πολύ σκονισμένος της καλής εποχής με τα Ράλλυ να επισκιάζουν τις πίστες. Σήμερα είναι αλλιώς και οφείλουμε να προσαρμοστούμε._Σ. Χατζηπαναγιώτου

Υγ. Το κυρίως μενού στη σελίδα του PIT στα social media (sic)   

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ