top icon
Blog

Motorsport Stories #3: Ο γιατρός ευρέθη

Η σχέση της Ford με την M Sport είναι περίπου… συζυγική.

Όπως πριν παντρευτείς, που κάτι έκανες σε αυτήν τη ζωή αλλά δυσκολεύεσαι να θυμηθείς, τι ακριβώς. Έτσι και η Ford με την M Sport. «Τα φτιάξανε» το 1997 αλλά πλέον ακόμη και όσοι θυμόμαστε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πριν από αυτήν τη… σχέση έχουμε συνδυάσει την Ford με την αγωνιστική ομάδα του Malcolm Wilson.

Ο Wilson, πρώην εργοστασιακός οδηγός στις μυθικές εποχές του Group B και πριν από αυτές, εξελίχθηκε σε ευφυέστατος team principal με κατά καιρούς εξαιρετικές επιλογές σε οδηγούς, αλλά με μια ασύγκριτη ευχέρεια να ολοκληρώνει τα πρωταθλήματα και να είναι επιτυχημένος, ακόμη και χωρίς κανέναν από τους δύο τίτλους.

Στον προσεχή, τρίτο φετινό αγώνα του WRC, η M Sport θα γυρίσει αυτήν τη… ρουλέτα για μια ακόμη φορά, με τον Adrien Fourmaux. Ο Γάλλος θα οδηγήσει για πρώτη φορά το Ford Fiesta WRC σε περιβάλλον αγώνα και όλοι στην ομάδα φιλοδοξούν να είναι η μεγάλη αποκάλυψη.

Ο Fourmaux μεγάλωσε με την πεποίθηση πως θα βοηθάει τον κόσμο μέσω της ιατρικής. Τι μεγάλωσε δηλαδή; Έγινε κανονικός γιατρός πριν προλάβει να τα παρατήσει και να ασχοληθεί με τα… ράλια. Αν αυτοί οι Γάλλοι, οι άσχετοι δεν είχαν δεκάδες διοργανώσεις, αγώνες, ομάδες και σχολές για το motorsport, τώρα ο άνθρωπος θα έκανε τις εγχειρήσεις του και τα Σαββατοκύριακα θα τα περνούσε σε κανένα προάστιο του Παρισιού, παρέα με καμιά κοπελίτσα.

Όμως το 2016, στα 21 του αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό Rally Jeunes. Μια αγωνιστική διαδικασία με βασικό και σαφή στόχο, έναν και μοναδικό, να αναδείξει νέα ταλέντα και να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους, ορισμένες καλές επιλογές που μπορεί να υπάρχουν εκεί έξω. Ο Fourmaux ήταν στο τελευταίο έτος της ιατρικής και η μαμά του κερνούσε κάθε τόσο τις γειτόνισσες και τις καθησύχαζε καθώς τα βαθιά γηρατειά ήταν εξασφαλισμένα με γιο, γιατρό.

Εκείνος όμως δήλωσε συμμετοχή στο Rallye Jeunes. Χωρίς πολλές ελπίδες καθώς λίγα χρόνια νωρίτερα το ίδιο είχε κάνει και ο μεγαλύτερος αδερφός του, αλλά κόπηκε. Δεν έφτασε ποτέ στα τελικά της διαδικασίας. Ο Adrien όμως τα κατάφερε, παράτησε την ιατρική και χωρίς κανένα αγωνιστικό υπόβαθρο στην οικογένεια του ή ενασχόληση από παιδί σε κανένα συνεργείο της Βουλώνης, ξεκίνησε την συμμετοχή του στα junior του γαλλικού πρωταθλήματος. Το 2017 ήταν τρίτος και έναν χρόνο αργότερα, το 2018, κέρδισε το πρωτάθλημα των juniorμε 5 νίκες σε 5 αγώνες.

Η ιστορία όμως του Adrien Fourmaux περιλαμβάνει ένα ακόμη παράδοξο. Την σχέση με την Ford. Για την ακρίβεια την σχέση του με το Ford Fiesta. Δεν έχει οδηγήσει τίποτε άλλο στην μέχρι τώρα καριέρα του. Στο Rallye Jeunes οι Γάλλοι χρησιμοποιούσαν το Fiesta για να αξιολογήσουν τα ταλέντα και ο Fourmaux συνέχισε με το Fiesta R2 στο γαλλικό πρωτάθλημα, πριν περάσει στα R5. Εκεί τον ανακάλυψε η M Sport, τον έριξε στο WRC2 και φέτος έχει την μεγάλη του ευκαιρία να αποδείξει ότι η επιστήμη στερήθηκε τα χέρια του γιατί αυτά είναι φτιαγμένα όχι για νυστέρια και λαβίδες, αλλά για τιμόνια και λεβιέδες.

Ο γιατρός ευρέθη λοιπόν για την M Sport για να δούμε αν θα βρεθεί και το… εμβόλιο για την περίπτωσή της, καθώς μιλάμε για μια κομβική σεζόν, σημαντική για το μέλλον του θεσμού αλλά και του Malcolm Wilson σε ένα πρωτάθλημα που ακολουθεί πιστά όλη του τη ζωή από διάφορα πόστα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ