Επαγγελματικά Νέα

Fiat Professional – συνεργασία με την Μercitalia Logistics

Η Fiat Professional συνεργάστηκε με την Mercitalia Logistics, η οποία είναι μέλος του FS Italiane Group (του ομίλου που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ιταλίας) για να δοκιμάσουν με το Ε-Ducato την πρώτη «πράσινη» υπηρεσία μεταφορών υψηλών ταχυτήτων.

Η Fiat Professional και η Mercitalia Logistics (εταιρεία που ανήκει στο FS Italiane Group), υπέγραψαν συμφωνία για τη δοκιμαστική χρησιμοποίηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού Ε-Ducato σε μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία. Πριν καν το μοντέλο μπει στη μαζική παραγωγή, με στόχο την υποστήριξη της εφοδιαστικής αλυσίδας στο πλαίσιο της υπηρεσίας ταχείας μεταφοράς FAST της Mercitalia, το E-Ducato θα δοκιμαστεί στο κομμάτι first and last mile. Με την έννοια first and last mile εννοούμε τη μεταφορά αγαθών από το εργοστάσιο στο τρένο μεταφορών (first mile) και από το τρένο μεταφορών στον τελικό προορισμό (last mile). Η συγκεκριμένη υπηρεσία χαρακτηρίζεται από τις υψηλές ταχύτητες που εξασφαλίζουν η άριστη οργάνωση των διαδρομών και τη ταχύτητα του σιδηροδρόμου.

ducato

Με το E-Ducato θα είναι εφικτή η μεταφορά προϊόντων γρήγορα, με ασφάλεια και υψηλή αποδοτικότητα και παράλληλα μηδενικούς ρύπους, συμβάλλοντας σε μια εφοδιαστική αλυσίδα με χαμηλό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Το όχημα δοκιμής θα είναι ένα E-Ducato προπαραγωγής εφοδιασμένο με συστοιχίες μπαταριών χωρητικότητας 47 kWh. Οι διαδρομές που θα καλύπτει σε καθημερινή βάση υπολογίζονται να είναι συνολικής απόστασης περίπου 110 χλμ. και θα αφορούν κυρίως την περιοχή της Νάπολης. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών θα γίνει η τελική αξιολόγηση των δυνατοτήτων του Fiat Professional E-Ducato κάτω από πραγματικές συνθήκες και κυρίως σε ένα περιβάλλον υψηλής πίεσης για ταχύτητα και ακριβή τήρηση του πλάνου μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής φάσης, η Mercitalia Logistics, θα αξιολογήσει το E-Ducato ως μια λύση για την επέκταση του στόλου οχημάτων του τμήματος first and last mile και τελικό στόχο την εξέλιξη της λειτουργίας όσον αφορά στη φιλικότητα προς το περιβάλλον, αλλά και τη συνολική αποδοτικότητα. Διαθέτοντας μια πλήρη γκάμα αμαξωμάτων, το Fiat Professional E-Ducato, θα προσφέρει εκδόσεις με αυτονομία από 200 έως 360 χλμ., ωφέλιμο βάρος έως 1.950 κιλά και την κορυφαία χωρητικότητα στην κατηγορία με όγκο από 10 έως 17 κ.μ.

Η συνεργασία μεταξύ της Fiat Professional και της Mercitalia Logistics, αποτυπώνει την προσήλωση των δύο εταιρειών να εξελίξουν πρωτοποριακές λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών, προσφέροντας χρηστικότητα και υψηλή απόδοση, με παράλληλη προστασία της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος. Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου