Επαγγελματικά Νέα

Ford Ranger Raptor: Πανελλήνια παρουσίαση

Ξεκίνησε, από τις εγκαταστάσεις της Αφοί Καρανικόλα & ΣΙΑ (Car Center) επί της λεωφ. Συγγρού, η πανελλήνια παρουσίαση της ειδικής έκδοσης Raptor του γνωστού μας Ford Ranger.

Tις επόμενες ημέρες, για όσους θέλουν να δουν από κοντά το μοντέλο η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης Raptor θα συνεχιστεί στις εγκαταστάσεις της Σφακιανάκης ΑΕΒΕ επί της λεωφ. Βουλιαγμένης, στην Autotechnica Hellas (ΒΕΛΜΑΡ) στη λεωφ. Κηφισίας και στην New Motion AE (Πέτρου Ράλλη & Κηφισού). Το Raptor σύστησε στους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς κ. Νίκος Νοταράς, με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, τονίζοντας πως αυτοκίνητα σαν αυτό κατασκευάζονται για να τα οδηγούμε πραγματικά, τουλάχιστον για όσο -αρκετό- καιρό μας επιτρέψει ακόμα η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης, που έρχεται. Το Raptor θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου από τα τέλη του Μάη, ενώ η τιμή πώλησής του -που θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες- θα βρίσκεται κάπου κοντά στα 55.000 ευρώ.

Περί τίνος πρόκειται

Η Ford Performance, που συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη του μοντέλου, κάνει αισθητή την παρουσία της στις αγωνιστικού τύπου αναρτήσεις του Raptor, στο σύστημα μετάδοσης, στο σκληροτράχηλο πλαίσιο, αλλά και στον bi-turbo δίλιτρο κινητήρα diesel της γενιάς EcoBlue των 213 ίππων, με τη ροπή των 500 Nm που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων, που γνωρίσαμε στη Mustang. Το σύστημα μετάδοσης Terrain Management διαθέτει έξι προγράμματα λειτουργίας (Normal, Sport, Grass/Gravel/Snow, Mad/Sand, Rock, Baja Mode), τα αμορτισέρ είναι αγωνιστικών προδιαγραφών της Fox Racing με σύστημα Position Sensitive Damping, οι τροχοί είναι διαστάσεων Τροχοί 285/70 R17 σε συνδυασμό, ενώ τα ελαστικά του θηριώδους Raptor είναι της BF Goodrich.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου