top icon
Επικαιρότητα

Αγωνιστική έκδοση Αudi R8

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Έσεν θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο της αγωνιστικής έκδοσης του Αudi R8.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Έσεν (28 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο της αγωνιστικής έκδοσης του Αudi R8. Εκεί θα παρουσιαστούν και τα αγωνιστικά πλάνα της Audi για το 2009. Ως γνωστό, τη φετινή χρονιά, η γερμανική εταιρεία κέρδισε τον αγώνα των 24ωρών του Le Mans, ενώ στέφθηκε και πρωταθλήτρια στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, DTM.
 
Η αγωνιστική έκδοση R8 των 500 ίππων έχει στόχο ιδιωτικές ομάδες, ενώ θα είναι διαθέσιμη από την Audi Sport μέσα στο 2009. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η ομώνυμη εταιρεία παρέχει αγωνιστικά αυτοκίνητα σε ιδιώτες. «Από τότε που είχαμε παρουσιάσει το Audi R8 είχαμε ξεκινήσει τις έρευνες για την παραγωγή μιας αγωνιστικής έκδοσης. Με το Αudi R8 θα προσφέρουμε στους υποψηφίους αγοραστές ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται υπερσύγχρονη τεχνολογία, ενώ είναι και εύκολο στο χειρισμό του», τόνισε ο επικεφαλής της Αudi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich. Oι πρώτες δοκιμές του αγωνιστικού Audi R8 ολοκληρώθηκαν στα μέσα Αυγούστου με τον Frank Biela στο τιμόνι του.
 
Στο περίπτερο της Audi θα παρευρίσκονται το R10 TDI που οδηγήθηκε στο γαλλικό αγώνα από τους Rinaldo Capello, Tom Kristensen και Αllan McNish αλλά και το A4 DTM του Timo Scheider. Το παρόν θα δώσουν επίσης το Audi R8 παραγωγής και πολλά μοντέλα της εκδόσεων RS και S, όπως το RS6 sedan, το Audi TTS Coupe, το S3, ενώ θα γίνει και η πρεμιέρα του S4 επί γερμανικού εδάφους. Ακόμη θα βρεθούν τo Audi Q5 3,0 TDI Quattro, το Audi Q7 V12 TDI Quattro και το Audi A5 Coupe 2.0 Turbo Quattro.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ