top icon
Επικαιρότητα

Αudi R8: H δεύτερη γενιά

Αναμφίβολα, το νέο R8 είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Αναμφίβολα, το νέο R8 είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο Σαλόνι της Γενεύης, στις αρχές του επόμενου μήνα.

 

Το R8 δεύτερης γενιάς εφοδιάζεται με νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και προαιρετικά με laser lights, που για πρώτη φορά είδαμε στο R8 LMX την περασμένη χρονιά. Οι μηχανικοί της εταιρείας κράτησαν όσο γίνεται χαμηλότερα το βάρος του αυτοκινήτου (R8 V10 Plus: 1.454 κιλά). Για να επιτευχθεί αυτό χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ανθρακονήματα και αλουμίνιο στην κατασκευή του πλαισίου (Audi Space Frame). Παράλληλα έχει αυξηθεί και η ακαμψία του πλαισίου κατά 40%, σύμφωνα με την Audi. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέας σχεδίασης καθίσματα, αλλά και η απουσία οθόνης στην κεντρική κονσόλα. Οι λειτουργίες της έχουν ενταχθεί στην οθόνη των 12,3 ιντσών, που βρίσκεται εμπρός από τον οδηγό, στον πίνακα οργάνων (το έχουμε δει ήδη στο TT).

Κάτω από το πίσω… τζάμι βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V10, των 5,2 λίτρων, που στη βασική έκδοση αποδίδει 540 ίππους (0-100 σε 3,5 δλ. – τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα). Για αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω υπάρχει η έκδοση Plus με 610 ίππους (0-100 σε 3,2 δλ. – τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα). Η Audi ανακοινώνει ότι οι καταναλώσεις των δύο εκδόσεων είναι 11,8 λτ./100 χλμ. για την πρώτη και 12,4 για την Plus. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα βελτιωμένο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic, 7 σχέσεων, με τρία προγράμματα λειτουργίας αλλά και χειροκίνητο έλεγχο. Ανάλογα τις συνθήκες το 100% της ροπής μπορεί να μεταφερθεί ακαριαία από τον πίσω άξονα στον εμπρός (και αντίστροφα).

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ