top icon
Επικαιρότητα

Audi S4

Η Audi ανακοίνωσε επίσημα πως στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού θα παρουσιάσει την ισχυρότερη, προς στιγμήν, έκδοση του Α4.

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες του νέου S4, το οποίο αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε μερικές ημέρες, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Το S4 (σεντάν και Avant) κρύβει κάτω από το καπό το νέο 3λιτρο V6 TFSI κινητήρα της εταιρίας, ο οποίος δεν φέρει τούρμπο αλλά μηχανικό υπερσυμπιεστή.
 
Η απόδοσή του εν λόγω συνόλου αγγίζει τους 333 ίππους και 440 Nm ροπής, στις 2.500 σ.α.λ. Η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή ενός S Tronic, 7 σχέσεων. Οι τιμές αυτές εξασφαλίζουν στο S4 sedan επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα, με το S4 Avant να ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 5,2 δλ. Αμφότερα διαθέτουν τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη.
 
Το σύστημα τετρακίνησης Quattro έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε, υπό κανονικές συνθήκες, να μεταφέρει το 60% της ροπής πίσω, ενισχύοντας το δυναμισμό του αυτοκινήτου. Ένα σπορ διαφορικό μεταβάλλει την κατανομή αυτή όποτε χρειάζεται, βελτιώνοντας έτσι τα επίπεδα πρόσφυσης αλλά και τον έλεγχο του αυτοκινήτου.
 
Εμφανισιακά, το νέο S4 ξεχωρίζει από τα απλά Α4 χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα και στους ευμεγέθεις τροχούς των 18 ιντσών. Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη από το Μάρτιο του 2009.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ