X
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Hyundai Kona N

Η Hyundai αποκαλύπτει τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της κορυφαίας έκδοσης Ν του νέου Kona.

Μετά την πρόσφατη ανανέωση του B-SUV της, η Hyundai έρχεται να ενισχύσει έτι περαιτέρω τη φαρέτρα του νέου Kona αποκαλύπτοντας σήμερα το «πρόσωπο» της κορυφαίας έκδοσης N.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, πρόκειται για την μοναδική έως τώρα έκδοση αμαξώματος στην κατηγορία των SUV μοντέλων της Hyundai που κοσμείται με το χαρακτηριστικό γράμμα N.

Όπως αποκαλύπτουν οι πρώτες εικόνες, το «καυτό» Κονα διαθέτει μία σπορ εμφάνιση, που τονίζεται ακόμα περισσότεροαπό το πλατύ παρουσιαστικό του μοντέλου. Για πρώτη φορά, το τμήμα N και το Hyundai Design Center συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα προϊόν που αντιπροσωπεύει ένα αυτοκίνητο με έντονο σχεδιαστικό χαρακτήρα.

Η μπροστινή όψη κυριαρχείται από τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τη νέα «φωτεινή υπογραφή» της Hyundai. Η κάτω γρίλια χαρίζει μία ακόμα πιο επιθετική όψη στο αυτοκίνητο, με το σχήμα της να αντλεί έμπνευση από τις αεροναυτικές ατράκτους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ιθύνοντες της Hyundai, ενώ το δικό της ρόλο εδώ παίζει και η ιδιαίτερη άνω γρίλια που συμπληρώνει την εμφάνιση στο εμπρός μέρος.

Στο πίσω μέρος κυριαρχεί η διπλή αεροτομή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας, η οποία εξασφαλίζει αυξημένη πίεση αέρα στις υψηλές ταχύτητες. Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι μεγάλης διατομής απολήξεις της εξάτμισης που εκφράζουν πλήρως το πνεύμα της κατασκευής, σε συνδυασμό με τον ευμεγέθη διαχύτη και τους μεγαλύτερους τροχούς.

Αν και περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες, τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως το Hyundai Kona N θα συνδυάζει υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων – το γνωστό και ως N DCT. Καθώς από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Ν, το «μικρό» i20 διαθέτει υπερτρφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων, ενώ το μεγαλύτερο i30, εφοδιάζεται με 2λιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης, όπως θα συμβαίνει και με το νέο Kona N, πιθανολογούμε πως και οι τιμές ισχύος του Kona N, θα βρίσκονται κοντά σε εκείνες του i30 N. Κατά συνέπεια, αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα υιοθετηθεί η ισχύς 250 ή 280 ίππων, που αποδίδουν οι εκδόσεις του κορεατικού hot hatch.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν το νέο Hyundai Kona N θα είναι τετρακίνητο, ή θα προσφέρεται με κίνηση στους δύο τροχούς, καθώς επίσης και το αν θα διαθέτει σύστημα launch control, που είθισται να «εξυπηρετεί» τα τετρακίνητα οχήματα.

Στο πλαίσιο αύξησης της οδηγικής ευχαρίστησης, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα, το Hyundai Kona N αναμένεται να διαθέτει ένα πλήθος από διαφορετικά προφίλ οδήγησης, πιο σκληρή ανάρτηση, βελτιωμένα φρένα και παρεμβάσεις «αγωνιστικής φύσης» στο στήσιμο. Επίσης, τα καθίσματα του εσωτερικού θα διαθέτουν τις χαρακτηριστικές πινελιές Ν, ενώ σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ιδιαίτερη έμφαση θα έχει δοθεί στον ήχο, καθώς στόχος είναι να προσφέρει μια «συναισθηματική ηχητική εμπειρία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!