top icon
Επικαιρότητα

Αυτό είναι το νέο Nissan GT-R Nismo GT3

Η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει τη νέα πολεμική της μηχανή.

Η Nissan, σε συνεργασία με το αγωνιστικό της παρακλάδι, τη Nissan Motorsport International Co., Ltd, τη γνωστή μας Nismo, παρουσίασε την καθαρόαιμη έκδοση για το 2018 του GT-R Nismo GT3, η οποία θα είναι έτοιμη προς παράδοση σε ομάδες και ιδιώτες τον Ιανουάριο του 2019. Πριν αναφερθούμε στις αλλαγές που κουβαλά σε σχέση με το GT-R (R35) Nismo το οποίο αντικαθιστά στις ανά τον κόσμο πίστες, αξίζει να σημειώσουμε πως το κόστος της «βασικής» έκδοσης ανέρχεται στα 60.000.000 ¥, ήτοι κοντά στα 470.000 €. Xωρίς φόρους και χωρίς τα έξτρα όσο και απαραίτητα «αξεσουάρ» που θα χρειαστεί κανείς για τη συμμετοχή του στους αγώνες.

Η πρώτη βασική βελτίωση αφορά στο πιο χαμηλό κέντρο βάρους και στη βελτίωση της κατανομής της μάζας ανάμεσα στους δύο άξονες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο VR38DETT κινητήρας των 3,8 λίτρων των 550+ ίππων έχει μετατοπιστεί προς τα πίσω κατά 150 χλστ. Από εκεί και πέρα, αλλαγές έχουν γίνει στην ανάρτηση με σημαντικές σύμφωνα με τη Nismo «αναθεωρήσεις» στο σχεδιασμό της, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στον τομέα της αεροδυναμικής με στόχο την αύξηση της κάθετα παραγόμενης δύναμης και τη μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων. Επιπλέον, η ακαμψία της κατασκευής έχει αναβαθμιστεί, με το σύστημα λίπανσης να είναι πλέον ξηρού τύπου.

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στα φρένα με τις 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και πίσω, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στο κιβώτιο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ιαπωνικό εργοστάσιο, το Nissan GTR Nismo GT3 του 2018 εξοπλίζεται πλέον με σύστημα κλιματισμού, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν και με έξτρα, φυσικά, χρέωση, ούτως ώστε ο οδηγός να διαγωνίζεται με περισσότερη άνεση. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως οι δοκιμές εξέλιξης που διεξήγαγε η Nismo απέδειξαν πως η πολεμική αυτή μηχανή είναι σε θέση να διαγωνίζεται απροβλημάτιστα για σχεδόν 30.000 –με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο αξιοπιστίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ