top icon
Επικαιρότητα

Chrysler, Ford και GM χάνουν την πρωτιά στην παραγωγική δυναμική των εργοστασίων τους στη Β. Αμερική

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η παραγωγική δυναμική των «Detroit 3» στη Β. Αμερική θα υπολείπεται στο πέρας της χρονιάς εκείνης των ευρωπαίων και ασιατών κατασκευαστών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IHS Market, τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων των Chrysler, Ford και GM που βρίσκονται στη Β. Αμερική θα κατασκευάσουν λιγότερα αυτοκίνητα στο τέλος του 2017 απ’ ότι εκείνα των υπολοίπων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης και της Tesla, που σήμερα δραστηριοποιούνται εντός της γεωγραφικής επικράτειας των πολιτειών της.

Σύμφωνα με τις εν λόγω προβλέψεις, έως τα τέλη Δεκεμβρίου η συνολική παραγωγή των Chrysler, Ford και GM θα ανέλθει στα 8,6 εκ. οχήματα σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ των υπολοίπων κατασκευαστών στα 8,7 εκ. Έως το 2024, η ψαλίδα αναμένεται να ανοίξει περεταίρω, με τις «αλλοδαπές» εταιρείες να παράγουν περί τα 9,8 εκ. οχήματα και τους αμερικάνικους κολοσσούς να περιορίζονται στα μόλις 8,1 εκ.

Ένας από τους λόγους που αναμένεται να οδηγήσει στην περεταίρω μείωση της παραγωγικής δυναμικής των εργοστασίων των Detroit 3 στη Β. Αμερίκη είναι η «μεταφορά» μοντέλων τους σε χώρες, όπως η Κίνα και το Μεξικό, όπου σήμερα κατασκευάζονται 4 εκ. οχήματα, αριθμός που το 2024 θα περάσει τα 4,5 εκ.

Η IHS Market αναφέρει ως ενδεικτική την απόφαση της Ford να μεταφέρει την παραγωγή του Focus αμερικανικών προδιαγραφών από την ευρύτερη περιοχή της Β. Αμερικής στην Κίνα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ