top icon
Επικαιρότητα

Αγορά καυσίμων – πτώση 30% τον Ιανουάριο

Πτωτική ήταν η πορεία της ελληνικής αγοράς καυσίμων τον Ιανουάριο, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις που επιβάλλει η πανδημία, ενώ η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί τον Φεβρουάριο.

 

Ως βασικές αιτίες της μείωσης των πωλήσεων αναφέρονται η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννέα το βράδυ, καθώς επίσης και η απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού, η οποία επηρέασε αρνητικά κυρίως τις πωλήσεις του diesel κίνησης. Η εικόνα του πρώτου 15ημέρου του Ιανουαρίου είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικράτησε στην ελληνική αγορά καυσίμων, αφού δείχνει πτώση 35% στους διάφορους τύπους βενζίνης και 50% στο diesel. Στη συνέχεια η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε, με τις βενζίνες να βρίσκονται στο -25% και το diesel κίνησης στο -35%.

Ο Φεβρουάριος δεν αναμένεται να είναι καλύτερος από πλευράς πωλήσεων, ενώ η αρνητική εξέλιξη με τη μετάλλαξη του ιού και την αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων πιθανά θα οδηγήσει σε αρνητική πορεία τον κλάδο των καυσίμων και τους επόμενους μήνες. Η αγορά κρατά στάση αναμονής απέναντι σε όλα αυτά, με τις εταιρείες να αναβάλλουν προς το παρόν την παρουσίαση νέων προϊόντων. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις διαφημιστικές καμπάνιες που επρόκειτο να ενεργοποιηθούν για τα προϊόντα αυτά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ